EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
Its Late . Saturday, April 30, 2011 @ 4:00 PM
Salam bloggers :)

Setelah sekian lama aku tidak update betul tidak :) Haa , apa tidak aku baru balik tadi tengah hari bukan macam si efa =.= escape ikhtifal orang . Tadi , datang datang ja buka laptop on facebook baca blog orang tengok wayang then tidur then bangun lagi untuk update blog nih . Hari ini telah berlangsung Majlis Ikhtifal Anugerah Pelajar SMK Agama KK kali-19 . Tengok rakan seperjuangan ambik anugerah mereka , rindu pula saat MAPeC dulu kala . Memang perasaan rindu dan cemburu bermaharajalela seketika , uits ayat dramatis nih :) A+ BM Sumative ni , Insyallah . BANGGA Cikgu Ida :)

Begini lha kejadian aku tadi .

Aku tidur awal semalam , jam 10.30 pm begitu lha . Aku fikirkan keluar asrama pastu pergi dewan . Aku bangun jam 4 am , belum azan then aku tengok ahli bilik masih dalam alam mimpi so aku tidur balik . Terbangun pula jam 4.30 , ada azan sudah . Bangun terus berkawad ke tandas . Then berjalan lh aku ke surau , SOLAT JEMAAH , then bila jam sudah menunjukkan jam 5.26 am . Aku stop si Raimi yg nampak baru mau solat , aku tanya "Kita keluar asrama nanti jam 7 kan :)" Raimi : "Hah ? Kita keluar jam 6" Aku : "HAH ??!! Aku belum mandi nih !" Berlarian lha aku kalah kalah atlet track ni bh . Buka segala galanya , trus berlarian anak di tangga . Sempat jatuh nih bha di tangga nasib time tu tiada orang nampak klu tidak
MALU KITA KEE ! Seperti manusia biasa yg normal , aku suci kan badan aku dari daki daki di badan . Aku naik balik , pakai uniform sekolah them terus ke surau . Sarapan aku hanya biskut Lexus Choc , pemberian Shina dan air bunga kotak . Aku dan Afeefah jalan jalan di kawasan sekolah , sehingga kami singgah ke kelas aku 4B . Ada aircon ni bh :) Berkering lha aku depan aircon dekat tempat duduk aku , sehingga aku tertidur kejap . Bila kasih bangun , pergi terus ke dewan . Terserempak dgn MNHY , You smile I smile :) Kami masuk lha . Semasa ucapan Pengetua , aku separuh sedar sudah , time ucapan perasmi pula syahid aku sehinnga bangun ngam ngam time anugerah PMR 2010 . Semua classmate aku bha yang naik tuhh , yg aku tidak sangka pula si Dasar pun naik well , not that terkejut lh . Kira dia pro dalam Chemistry tidak silap . Then , keluar saja dari dewan . Mencari aku warung Pra-U2 , malang nya tiada . Jikalau aku boleh buat konklusi melalui sebuah equation "Tiada gerai + Tiada Pra-U2 = TIADA LEKOR"
Ohh TIDAK ! Menangis aku kejap T.T . Terserempak sama si Dianor dan adiknya,Nora . Kami pergi asrama , aku bagi grand tour sama Dinor ke bilik aku . Bila dia balik , aku sambung packing untuk pulang . Aku berniat untuk tidur kejap sementara menunggu kedatangan ibu ku ttp gagal .
Aku tidak dapat tidur =.= . Then , last last tiba juga ke rumah dengan selamat :)

Mohon maaf kepada pembaca , bukan semua aku letak
cerita yang terjadi tadi 100% .



Leave me a rose | 0 roses left.


Im tellin' You Sunday, April 24, 2011 @ 1:10 PM
Tadi baru saja aku terfikir mau bawa satu lelaki dari fb bercouple tanpa rasa segan silu malu .

First ko send si dia message "Warning anda MUNGKIN dapat lamaran dari seorang gadis"
Tunggu 2 minggu bergitu , baru kamu tidak malu nya invite tuu orang sebagai boyfriend/girlfriend kamu . Haa , tunggu saja lha sekarang tugas ko . Samada dia accept atau reject kau. And kalau dia reject kau pun , kau block saja dia . Anda sudah luahkan perasaan anda dan telah tutup ke-MALU-an kamu lha :) Teknik ini boleh dilakukan jikalau anda sedang bergila dengan bestfriends anda .

Arr , ni satu scenario lagi aku impi untuk alami . Sejak 1-2 tahun yg lalu gitu lagi aku suka satu Watson clerk di Ob . Memang lha , aku pernah cakap sama si Sue , yang aku berdepan sama aku cakap "AKU MAU JADI ADIK ANGKAT KAU :)" then aku lari . Kepuasan diri aku sudah tercapai memang pelik . Aku pasti dia berdiri terangah2 sana dengan muka blur cute dia . =.= . Ini sudah nama nya Gadis dicop tidak malu =.=

You can never be young and naive again :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Sunday Morning @ 9:14 AM
Salam folks :)

Tadi bangun bangun saja , rambut sudah berbau =.= itu beralamatkan aku akan cuci rambut :)
Okey aku rasa hari ini aku akan rushing gila siot . WHY ? Because kelmarin sepatutnya aku buat but ada difficulties tersendiri . So , my schedule is gonna be pack today . Im thinking to go back hostel early too .

Pagi pagi ni , aku planning :
Mandi , cuci rambut , buat spectacul

Tengah hari :
Beli barang keperluan asrama . Terutamanya , makanan dan sirap :)
Insyallah , balik asrama . Cause my essay BM belum tersentuh lagi =.=

Hope I go to perfect Sunday today :)
Wish me Lots Love :)

Shopping time :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Really I am Saturday, April 23, 2011 @ 11:37 PM
And I'd give up forever to touch you
Cuz I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven
That I'll ever be
And I don't wanna go home right now
And all I can taste is this moment
And all I can breath is your life
Cuz sooner or later its over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
Cuz I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know you're alive

And I don't want the world to see me
Cuz I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And I don't want the world to see me
Cuz I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I don't want the world to see me
Cuz I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am



Leave me a rose | 0 roses left.


CRAZe Friday, April 22, 2011 @ 10:28 PM
Im sooo into Big Time Rush :) especially Logan . He is just LOVE . Sekarang aku sedang menghayati gila dengan single lastest dorang , called BOYFRIEND :)
Hell Yeah , you can be my BOYFRIEND .



How you can say no to this pecks :)


Leave me a rose | 0 roses left.


Abnormal @ 5:23 PM

Salam Love Aids :)

Aku sekarang bosan sungguh duduk seorang orang dalam rumah nih =.= Macam rindu ttb pula suasana di asrama yang riuh rendah , apatah lagi katil yang paling dekat dgn kipas :D . Uits , sepatutnya aku siapkan karangan aku yang sejak azali tidak pernah siap ni . Memang tabiat lha ni , aku minta maaf kepada Cikgu Aida awal awal yeah :) Ok , keboringan tadi petang , aku telah buat putaran satu facebook tu . Ttba jumpa pula fb c MNH , benda pertama aku tengok semestinya adalah pictures dia . Memang macam orang gila aku senyum senyum sendiri . Kamu tahukan ada dalam satu picture tuu , pastu rakan kita tag dia . Aku pegi tengok fb kawan sekelas dia , ketawa pula aku ttb mcm orang sadis . GELI , MARAH , LAWAK , MALU arr semuanya pun ada . Macam grrrr , tekanan bha orang tengok . Eeuu , macam mau muntah pun ada =.= Pelik betul kelakuan dorang ni , macam macam ada .

Leave me a rose | 0 roses left.


Cry of Enjoyment Thursday, April 21, 2011 @ 7:52 PM
Salam Boys and Garls :)

Hari ini aku ada 2 event . Sebelah pagi , aku menghadirkan diri ke MAPeC SMKPL . Best Siot , aku jumpa balik guru guru dan rakan rakan tercinta :)


Event Kedua . Aku jalan jalan sama si Sue , of Couse :) Kami tengok wayang Istana Budaya =.= NO . its Penunggu Istana , ok . Its all i could say =.= Dan inilah kejadian nya ,




Leave me a rose | 0 roses left.


Stop think . Start Love . Tuesday, April 19, 2011 @ 7:23 PM
Salam sexy peoples :)

Hari ini amat menyeronokan bagi aku kerana sepanjang tengah hari tadi , aku balik balik jumpa MNH aku :) ada jodoh ka ni ? HEBAT , setakat ni bha . Tapi yang lucu ni bha kan , aku (lebih kurang macam) mempersendakaan ketinggian dia . Kesian ni bha , macam tiada harapan suda dia mau tambah tinggi . Oh well , dia tetap cute kalau dia senyum selebar Sg Rajang , much love oh kalau dia :) . When I see you smile , my heart automatically makes my muscles face smile :) . Its a weird metaphor =.= .

Love is like an apple .
Strong at outside .
Delicious inside .

Leave me a rose | 0 roses left.


Brokedown Sunday, April 17, 2011 @ 12:22 PM

I never been in my weakest moment so far in my life before . When I need you , youre not here to comfort me . I know is a distance problem but still whenever I come to you , you are in a middle of something . I dont blame you at all , cause grown ups are involved . People in my new world here , treat me differently . Maybe Im a new civil there , they dont welcome me , or should i say us . Some of them have a grudge for my kind , I dont know . All I can say , Even though your world is known as the best in the Education minister's eyes but you are the worse place a normal student from the outside 's eye . I would bravely say you are the SAMPAH SEKOLAH .1)How could I respect you if you dont at least try to respect me? 2) If you dont like me , then DONE I never ask you to like me . 3) Lie to yourself so you could at least put a makeup smile when i walk pass you . 4) Want to anti ? Fine . but dont trash our stuff . We never done anything wrong to you . Espeacially our PK/PKHem , he/she is only to be better of yourself in the right path . 5) You have received more religious education than we are , but you act like came out from the SLUM .

Lastly , Im so tired of all of you there. Maybe Im the kind of person who go out from the school and tell the people your are the worse ever . SABOTAGE ? Yes .

-the girl who miss SMKPL dearly at 2011-

Leave me a rose | 0 roses left.


Sorry , Im Busy . Saturday, April 16, 2011 @ 6:43 PM
Salam girlfriends :)

Bertapa rindunya aku dengan laptop ku ini :D . Memang sah , lepas ini lupa sudah tu macam mana menulis dengan kertas&pen , uits Kejam juga =.=

Sekarang ini nak lepas geram skit ,
Ada satu lelaki ni yg aku gelarkan dia sebagai DASAR HAMBA ABDI .
Beliau ni memang sah mau cari dosa bh sama aku , aku pun tidak tahu lha apa masalah dia .
Mungkin masalah otak ? jiwa ? ataupun hormon lelaki ? aku pun tidak tahu =.=

Hari tuu , sementara tunggu waktu utk turun pegi makan kn . Aku sama c efa bercerita . Si dasar hamba tu satu kelas sama dia bh . Tidak sahih kan , dia gelar aku TIKUS . You know , , , rat , mouse . . Grr . Dahh sah , aku membara dalam hati dan memaki aku habis habisan . but kamu mesti faham kan , hati anak dara pun bole juga jadi lembut balik . Walaupun tidak selembut lemaknya =.= buzz buzz .

Hari Khamis punya malam , aku prep di kelas c efa hari tu , Saja pasal kawan sekelas aku tu pun ada KKQ . So kebetulannya , malam form 5 dan form 6 ada ceramah dari MSU . SADEHH gila aku , aku punya MNH tiada time tuu =.= Damn , siap pakai jubah you know (jadual aku sudah set , aku pakai jubah hitam+purple aku pada hari khamis) Time aku tiba di pintu belakang kelas dorang , dia sudah mula resah . Apa kejadian pun aku tidak tahun , ttba tension =.= . Secara kebetulan juga dia berhias diri dengan baju melayu berwarna purple . So, ttba kawan dia sindir dia kali . Tapi aku tidak mau perasan bh =.= so maybe its not me . Itu aku tidak peduli . Yang penting MNH pakai purple juga . Gila ow , 2 minggu aku catch up dengan apa dia pakai utk prep bh ini bukan sekadar minat , ini sudah stalker suda ni =.= But in a good way :)

Malam tuu pun , aku bergila sama si Efa di public phone .
Cubaan Pertama :
Kami pergi bawah , wow . banyak orang berbaris =.= tunggu punya tunggu malas . So , naik ke kelas balik .
Cubaan Kedua : Tengok , Okey the line is clear . Keluarkan dompet , kasih masuk 50sen bulat . Dail no. si Haz . Cakap SEEEEEEEEKEJAP , ttba orang ada spot kami =.= siap suluh suluh lagi . Adeh , semakin dekat gerakan orang tu . Chau kami , belari anak kami terus . Entah sampai paras mana aku angkat jubah aku utk berlari naik tangga . Samapi kelas , duduk , ampus =.= Memang aku tidak bole majukan negara dengan sukan . Sadiss .
Cubaan Ketiga : Tengok , okey the line is clear again . Call haz lagi , syiok syiok berdating sana kan . Ttba lembaga hitam form 6 keluar , so utk cover yg kami buat dosa sana tu . Aku panggil si Haz , mama aku . "Ehh , mak . Nanti hari sabtu ambik jam 1" Ketawa ketawa bh di Haz di line sebelah . So kami sambung saja lha calling kami sehingga satu beg duit syiling efa habis , entah dalam RM5 lebih gitu lha . Mohon maaf dipinta efa :) Time kami naik , kami ketawa sambil bercerita

Efa : Rutin hari selasa dan khamis kita lah ni
Aku : Haa , yeah :D
>>senyap<<
Efa : Ko tau ka malam ni malam apa ? Malam Jumaat .
Aku tengok efa , Efa pecut . Haa , aku tidak mau kalah so sekali pun aku pecut . Limpas kelas form 6 pun , sudah control macho depan dorang um well , dengan ampus pun diikuti lh =.=
Putera saja lagi tuu , muka dorang pun pelik tengok dua anak dara belas SMP ni :D
Tapi best lha . Efa , insyallah kita buat lagi arr :D So sediakan duit syiling lagi okey babe :)

Okey , sudah lha penat sudah aku buat post ni dari tadi petang lagi aku tangguh ni entry .

Sorry , Im Busy :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Jom Sihat :) Saturday, April 9, 2011 @ 12:11 PM


Salam semua :)

Yeah babes , Im outing jaa . Tidak tidur malam rumah nihh =.= Sadeh aku . Jam 5 ni kena balik sudah aku ke sekolah . MALAS DOHH . Okey , ini nak cerita sikit tentang program tadi pagi
"JOM SIHAT"

Alarm clock telah membangunkan aku jam 5 pagi , tanpa aku sedari aku tolak tu jam lalu dia jatuh *dah lh aku tidur di bungker atas* Aku ingatkan dia sudah berada di alam kubur tapi alhamdullilah dia masi bernyawa ohh , Alarm Clock ku :)
Then aku tidur balik sampai jam 5.30 , aku pegi mandi di kolah . GILA , KESEJUKAN BHA NGEK . Itu pun terpaksa pasal selalunya tandas aras aku tiada air . So , aku seperti di kutub utara kesejukan cuma bukan dengan ais tapi dengan air . HEBAT :D .

Jam 7.25 tiba di Dewan . Duduk kejap then c Ridquan buat pengumuman "Semua Pelajar pergi ke dataran" . Pegi lha , then dia punya apa coach ka kena panggil ? Entah lh , BEST ni bha
cute cute lagu dia :D Like awesome !
Okey okey , and as always sepanjang perasmian apa pun , aku akan tidur dari awal hingga akhir as always :)
Tadi aku tiada jumpa pun si HAI , Dyfa ada jumpa , dia pakai baju MERAH :)

PS : I think im into someone who i should not fall for .


Leave me a rose | 0 roses left.


Im not weak . Sunday, April 3, 2011 @ 10:45 AM


Okey , Seriously . Aku tidak tahan dengan kau . Kalau kau tidak suka aku pun , jangan lh buat post yg tidak guna tuu . Kalau suda niat busuk kau mau buat gitu , bha jangan lha add aku =.= . Ko rasa diri ko matang ka ? Huhh , kena belikan ko cermin muka 1000x5000 m . SEDAR LHA . Kalau ko mau seksa aku pun , memandai lh . Supaya aku tidak terus terus anti ko , cakap saja kau tidak mau aku dalam dunia . Then okey , i'll be a ghost . Tidak payah tunjukkan sifat hipokrit kau , tidak laku tuu kalau sama aku . Ini pun satu , kalau ko mau bawa satu daerah utk anti aku pun , jangan kasih masuk aku ke dalam group daerah ko tuu . Satu hari kemudian , ada orang mau aku keluar . Kau tau ka , bikin penat muscle cell aku saja utk tekan keyboard nihh =.=


Leave me a rose | 0 roses left.


So , we meet again . @ 10:29 AM


Sekarang aku betul betul tiada nafsu mau update blog ini nihh =.=
Punya lha kan , aku sibuk gila dengan kerja sekolah ,
siap kena tinggal di sekolah lagi . Takpe , 2 tahun saja lagi :)


Be Strong Aleeza , You can do it :)




ps : I had an awesome time with BF yesterday :)
Sue , jikalau anda baca ini entry . Kasih halal ja bh Secret Recipe tuu
=.=

Leave me a rose | 0 roses left.


This made My Night Saturday, April 2, 2011 @ 2:02 AM

Leave me a rose | 0 roses left.


By ALZ,OKEY :) Friday, April 1, 2011 @ 4:23 PM
Salam party people :)

Sini nak ucap Happy Birthday kat satu gadis idaman malaya ni :D .

Tudung hitam tuu yeah :)

Babe , hari ini hari kau . Faham ? Buat apa benda
saja kau mau janji jangan ko jadi setan cukup
Harap ko sihat walafiat (mental&fizikal)
Kasih sedap kau punya result tu macam Mcflurry , OKEY :)
Tidak kira kita jauh atau dekat ,
insyallah aku tidak akan lupa ko ,
Cause youre my BABE :)

ps : aku mau sms ko tapi expired suda kredit aku :)
SORRY LOTS


Leave me a rose | 0 roses left.