EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
pmr Wednesday, September 29, 2010 @ 7:59 PM

RAMBUT DI ATAS KEPALA AKU MAKIN BERKURANG

I BLAME IT ON PMR


-off to study-
*i will keep updating*

Leave me a rose | 0 roses left.


forever . Tuesday, September 28, 2010 @ 9:56 PM
He who ask a Question is a Fool for a Minute ,
He who does not remains a Fool Forever
.



Leave me a rose | 0 roses left.


TIPs Sunday, September 26, 2010 @ 5:23 PM
  • pasti mempunya sebatang pensel kayu 2B yg tajam *membuatkan anda rasa lebih bersedia menduduki suatu exam*
  • 2-1 hari sebelum exam besar mula pastikan anda mendapt tidur dan rehat yg secukup nya
  • pergi awal ke dewan exam .
  • baca yaassin
  • telefon ibubapa sebelum menduduki exam .
  • berusaha
  • bertawakal
________________________________________________

2 yg pertama di atas diberi ole c Au Shiva .

Leave me a rose | 0 roses left.


jumpa si dia . @ 5:00 PM

ow no no no .
entry ni bukan pasal aku jumpa bf ku *mcm ada*
no . its about

NUR ALEEZA , AIN SOFIA , WANIE ISRA , FADIRAH , FADILAH dan
NANIE PEGI RUMAH USTAZAH

*bukan beraya ttp belajar*

best memang . best drpd belajar kat sekolah lagi
walaupun ada aircon bersuhu 16 degrees
kalau tdak masuk otak pun apa guna nya kan .

__________________________________

ada aku mw share some photoes tp kurang ajar nya
antara HP aku atau computer berumur 2010 tahun ni .
sowt sowt budu .

ini jak aku bole upload :

*paper latihan arab N9 + Selangor*



Leave me a rose | 0 roses left.


Sekorea . Saturday, September 25, 2010 @ 6:41 PM
Program SKOR A PMR : TIPS TERAKHIR
hmm . aku baru ja blik dari UMS .
as you all know pmr is 8 day away . hehe .

hari amat memenat kan walaupun
just sit , listen and wrote down notes .
damn .

makanan : nasi putih , telur mata kerbau , kubis , ayam masak kicap *kali .
minuman : air sirap tawar

nothing special for me . meh ~

__________________________________

tadi kasih teman c Ain pegi solat .
suara Iman Muda dia Best ni .
I like ~

nothing to show off sini
tak sempat ambik pictures .
AND AND jumpa lagi c Au SHIVA tadi . hahaha


Leave me a rose | 0 roses left.


here we go again . Sunday, September 19, 2010 @ 6:27 PM
"Baru aku sedar ko ni cantik rupanya"
-SIAL-

____________________________

oke oke sorry about the rough introduction .

sekolah akan bermula dalam masa
6 jam lagi dari sekarang .

soo aku ni , belum lagi kemas beg
homework sda arr jgn salah faham .
*kerajinan aku datang time cuti raya ni*

memang benci kalau cuti hanya bertemankan buku , tv and com.
melainkan kalau mama baik dan tak kisah sangat sampai boleh bawa aku round KK sampai lupa dunia .

mimpi saja aku lebih .
aku teramat lah bosan sekarang
soo plan aku seterusnya :

log off and cari makanan
*aduii , pastinya kena cakap aku bertambah gemuk ni esok MySpace*

lantak lah . esok pun ingatkan mw Puasa enam dalam Bulan Syawal ni .
tengok lha dulu
no promises .

bye my loves .
__________________________




Leave me a rose | 0 roses left.


Wish @ 2:39 PM



Photography Quotes


Leave me a rose | 0 roses left.


its 2.35 am @ 2:32 AM

i could not sleep at all .
so to kill my time

I did my math works .
finish it then
turn on the old fashion computer
turn on the air conditioner
grab my jacket from my room .
logging in Blogger and Youtube .
Open Sue's fb
checking out some pictures
while listening to Savannah Packard's song .

then a msg came to my phone .

From : Anan
Tdur sda ko ?

and still texting him until now .
____________________________________________

found really awesome picture online :





Leave me a rose | 0 roses left.


borrowed . Friday, September 17, 2010 @ 11:38 PM

girl pink .
boy black .

______________________

can you keep me boo ?
no , i cant babe .
why ? you dont love me anymore ?
no . because you are God's . I cant take you away from Him .
love you boo .
love you too babe . come here . I got a surprise for my love here .
*getting closer to him* what boo ?
*taking out something from his pocket*
I do want to keep you for the rest of my life
so I am asking God will He give me you and
will you be mine for the rest of my life ?
*cries then smiles* I dont think that God would mind .

*kiss*

________________________

own by nuraleezaamjah :]




Leave me a rose | 0 roses left.


no books no soul @ 10:35 PM

A ROOM WITHOUT BOOKS
ITS LIKE
A BODY WITHOUT A SOUL




Leave me a rose | 0 roses left.


tak guna . @ 9:32 PM

aku + wani pergi beraya di rumah Sue .
*musim perayaan kan . eratkan silaturahim bha*

aku ingatkan si Sue mw tiru segala h/w yg kena bagi guru kunun .
but I thing left to another .

KHUSYUK menonton file seram Thailand
"BODY"
sambil menikmati ubi yg kena goreng dengan cecah yg tawar .

_______________________________

KAMI LANGSUNG TIDAK FAHAM JALAN CERITA WAYANG TERSEBUT

tetapi memang bikin suspen berabis lah .
habis bantal bantal di couch si Sue berterbangan .


______________________________

frust sangat pasal time aku pegi sana
aku semangat betul sampai pakai baju kurung
siap selendang murah .

menambahkan tekanan lagi .
selendang tuu mencari nahas ow .
balik balik jatuh .
sampai bole buat hoody kepala lagi .
_____________________________

aku tw ini pic macam beruk . aku tak menafikan .
diganggu oleh kutukan si Sue . harap maklum .


Leave me a rose | 0 roses left.


kebanggaan aku . @ 11:37 AM

DAMIT ehh ~

Leave me a rose | 0 roses left.


Savannah Packard - Love Loving You @ 9:59 AM
I don't like the way you steal the covers
At night
And I don't like the way you wash the colors
with white
I hate all the silly things
that make us fight

But I love loving You

I love the way you are
What I'm not
I love the way we fit together
I love the end of every day with you
For worse, or for better
Ohh
I love
I love loving you

You don't like the way I try to tell you
how to dress
Or the way I say the house is,
a mess
Dirty dishes, unmade beds
and you could care less

But I love loving you

Oh, I love loving you


I love the way you are
What I'm not
I love the way we Fit together
I love the end of every day with you
For worse, or for better
Ohh
I love
I love loving you

One Two!

I love the way you are
What I'm not
I love the way we fit together
I love the end of every day with you
For worse, or for better
Ohh, I love you
Ooh, I love you
I love
I love loving you
I love loving you

Leave me a rose | 0 roses left.


penat juga ehh . Thursday, September 16, 2010 @ 11:43 PM

penat juga ehh buat setting templete baru ni .

berpeluh aku .

Leave me a rose | 0 roses left.


BELOG HEBAK . Wednesday, September 15, 2010 @ 4:45 PM

sedang check check blog kawan2
terSTOP kat blog gayoong ni .

dia listkan aku sebagai salah satu
daripada pilihan belog hebat dia .
oh I terharu .

MySpace



* nama blog anda buat masa ini ?
doubleee doubleell

* anda rasa blog anda hebat ?
10 saat yang lalu lha .

* benda yang anda sayang ?
apa apa yg diberikan ole Allah swt .
macam family and friends

* anda tengok waktu dekat mana ?
jam handphone and astro pny decoder .
rumah aku tak wujudnya jam yg berfungsi .

* web sesawang yang selalu anda jenguk ?
blogger and youtube

* letak TIGA hingga LIMA blog yang anda rasa 'BLOG HEBAT'
1. Masayuizzati :]
2. Iffahizzah :]
3. Amirahismail :]
4. orang orang yang follow aku .
5. orang orang yang aku follow .

_______________________________________

thanks gayoong :] .
blog ko pun hebak juga .

Leave me a rose | 0 roses left.


red eye . Tuesday, September 14, 2010 @ 9:36 PM
I usually love to go to the airport
cause it sales Famous Amos there
but not this time .

my family are accompany my sister to the airport
she is continuing her studies overseas .
means its like 21hours flight from KLIA .

in my family everybody is strong cause they dont burst into tears .
except me and her la .
cause of crying so hard
it ruined mine and her's make up .
damn .

Ya Allah , I miss her around her .


a moment to remember

temberang ni . happy go lucky girl kunun
___________________________

tpi tetap nangis
*mw upload tuu pic tpi buruk mcm gorila soo tak jadi*

Leave me a rose | 0 roses left.


Super Something Monday, September 13, 2010 @ 8:38 PM

Yuna - Super Something


You see
I was nothing more
than a girl who wished
for something different
watchin her dreams
from a distance

You see
when you came in
its a different game
You believe in me so much
You turn me from nothing to a girl
whos super-something

*chorus
You'll see
Im better
Im faster
Stronger
Im happier
when you by my side
(kulalui semua dengan senyuman di wajahku)
You'll see
Im better
Im faster
Stronger
Im happier
when you by my side
(ku tempuhi semua kerana engkau di sisi ku)

The truth is
I was never more than this
Something kept me reaching out
for something
but my heart is wanting
what its looking for
then you came
you turn me upside down
Im no longer afraid
of chasing
possibilities
Ill be the last one standing


Leave me a rose | 0 roses left.


SAUNA TRADISIONAL . @ 5:34 PM


hye hye .
ow yes , berkurun sudah aku x menggUPDATE blog busuk ni . hee
aku balik labuan bha , slow internet there .
dont worry makhluk Allah wahai yb43b .
ada ku bawakan kamu buah tangan .
buah hati ? hee just for me .

pelik kan tajuk entry aku ni .
well ini bukan yang aku cakap *ttp sokong*
kampung aku ialah sauna .

kamu faham kan maksud SAUNA ?
tempat org kasih keluar peluh 10 gelen tuu .
itu lha kg . aku bukannya mgBURUK2 kan .
aku sayang . ttp penghuni dia pun sokong
nak buat mcm mn kn ?
haha

______________________

yang best dia kan .
pergi beraya rumah org .
lebih2 lagi kalau ada kenduri ka apa .
~MAKANAN FREE~
duit raya macam tak kisah sda ni .
janji isi perut .
huh . kena bakar lemak lahi .
jom gayoong !

seperti biasa dengan sifat malas dlm diri ku ini
aku akan upload pictures
enjoy my loves
_______________________

find me , my love .

Leave me a rose | 0 roses left.


you cant handle me bha sayang . Wednesday, September 8, 2010 @ 4:34 PM
MySpace
tonight is the night yang aku balik ke Beaufort .
So lastly saya ingin ucapkan selamat hari raya Aidil fitri kepada semua makhluk Allah di bumi ini .
Maaf Zahir dan Batin .
Dari Hujung rambut hingga ke hujung kaki .
MySpace
_______________________________________

saya nuraleezaamjah selaku calon PMR 2010
ingin memnjat resut kamu *readers blog ku*
utk mencapai 9A's .

oleh kerana masa mencemburui aku
saya ingin menarik diri .
*buek . watpa ? blog sendiri pun kan*

MySpace
. off to study .
MySpace
MySpace

Leave me a rose | 0 roses left.


gelas paling semard ! tak tipu . Tuesday, September 7, 2010 @ 1:39 PM

last entry aku , aku ada ckp pasal aku and Sue pegi Toys R us kan ?

guess what I bought ?


memang di fikir kan balik macam rugi bha ,
but not to worry I love it any way .
aku mencari Hello Kitty pny tpi x jmp .
Sadeh kita .

si Sue ckp kan cashier dia ketawa time aku mw bayar tuu gelas .
kejam
MySpace
oh tidak ~
__________________________________





Leave me a rose | 0 roses left.


Great Gay Day @ 5:35 AM

sebelum aku balik kg
*aku simpati for those yg x dpt blik ke kg halaman dia contohnya c gayoong ni*
haha . oke oke

Suehaneez , Wani and me went Raya Shopping haha di OneBorneo
Al-maklumlah time tuu ada bajet bh , soo apa lagi ? well you know girls kan .

first thing pegi shoehunting di P&co.
looking for the perfect heels for this festive seoson plus time tu ada SALE

Di sana lha , si Sue keluarkan aura kefeniminan dia . "first time ka Sue ?"
Oleh kerana kebosanan mengunggu , aku and wani ditch dia and kakak dia di sana .

jalan jalan pun xda guna juga , sakit kaki kami .
soo kami dtg balikke kedai Padini tuu , dorg masih di section baju or kasut , entah aku lupa yg penting tudung aku rosak and ke fitting room .

aku ada juga try try baju , oleh krn malas mw buka tudung*takut rosak*
baju tuu last last x muat "cakap sja bh ko tuu yg ada masalah bukan baju tuu"
point dia : aku ni terlalu cute , sampai x muat baju tuu

mmg frust sudah kan , tanpa rela aku mmprbaiki tudung aku ni , huh siap ber-eyeliner lagi .
bila aku keluar dri fitting room tuu , mmg sah Dorang semua tuu kasi tingggal aku .
dengan muka mekong keluar dari kedai tuu , aku x pakai specticals bha time tuu soo
berabis aku mncari dorg .

bila aku dapt sudah dorg . Sue ckp kaka dia jalan sdh
soo just me sue and wani .

Mission seterusnya mencari tudung si Sue aku lupa brapa buah kedai kami masuk , termasuk lah kamdar . Si Sue mmperoleh 5-6 tudung kot
Wani pula , 3 tudung mayB
and me 1 saja , warna merah terang bederang
boleh kasih rabun org and menaikan degree org rabun tuu lagi .

singgah surau , solat asar jap .
my Sister msg aku , suruh beli cup cup kecil utk kuih tuu , memndangkan bajet aku mgizinkan
kami pergi Giant , berpeluh ketiak sampai boleh sesat , BESAR ow .
setelah berusaha mencari , Sue & Wani telah berjaya jumpa benda tersebut .
Bole di katakan mahal jg lha , satu paket kcil RM2.59 ? mcm ituu lha brand Giant lagi .

as you know "no plastic bags on Monday"
nasib saja cashier dia tuu baik , dia bagi lha plastic beg kecik kena juga lha bayar 20 sen .

jalan jalan
singgah Focus Point kejap

lets play a guess game !

  • guess what I bought ?
  • guess how much I pay ?
  • guess how long I learn from the "pekerja" ?
  • guess who ditch me , gara gara time tuu mw dekat buka puasa ??!!
oke , soo you get the point kan ?

oke oke , lepas semua tuu , aku pergi mencari Secret Recipe .
hampir aku sesat pasal aku bukan nya arif sgt psal selok belok OB walaupun
mall yang aku selalu pegi tuu di sana .

dengan selamat nya , aku arrive .
atas meja sudah terhidang
air sirap & brapa biji kurma .

kami buka puasa sana .
haha . belanja mcm org bnyk duit kunun .
bila kami di surau lepas solat maghrib lha
si Sue keluarkan hp dia
sibuk mencari resit2 yg dia tlh blnja selama 7 jam di sana .
total dia pun bukan suprise kan kami .
kalau boleh lha kn , mw juga bawa pensil , notebook and calculator .

last stop sebelum kami ke kenderaan masing masing kami ke watson
mencari pencuci muka .

aku jmp balik dgn abg watson aku tpi entah lah mungkin di Lupa sudh kali .
*bherr , mcm lha pernah ada ap2 setakat minat dari jauh ja bha*

In conclusion ,

Aku blanja :

  • tudung *kamdar*
  • gelas *toys R us*
  • cup kuih *giant*
  • makan *SR*
___________________________________

pictures :

heels sue , aku try try warna hitam tuu



having fun d Toys R us
*aku tw aku gemuk*



ini lah zaman remaja skrg

kami jumpa cikgu Abrin and family

during berbuka .

Sue : ko mw lagi ka tuu ?? :D
Wani : ehh , bukan ko sdah curi satey aku ?

pertengkaran suami isteri
Merbahaya .


Leave me a rose | 0 roses left.


too good to be cute Sunday, September 5, 2010 @ 9:07 PM

superbored right now .

okey . I am now using my BF's facebook just to
know whats my classmate been doing during this holiday
*seriously its just been 2 days*

I open up my ex-classmate facebook
*which I miss her , she move to SM a year ago*

I open her photo album

and

I want to scream !

Sorry Ummu* , aku curi dari fb ko ek ~

Leave me a rose | 0 roses left.


Put A Ring on it @ 6:07 AM
Sekarang ni ramai yang pakai cincin....tapi ikut suka dia je..

sunnah nabi jarang nak ikut ..

Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,
dosanya sama seperti memelihara sekandang babi !!!! ..oppss
khinzir lembut sikit , jika kesemua jejari kita menyimpan kuku
yang panjang.... bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk
kesemua babi-babi tersebut..... potonglah kuku anda.

The Truth

Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun
hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang
bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan
kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan
seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,
dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk
ke dalam kepala.

Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau
lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam
najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang
walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah
berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini
tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
cincin pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)


dan jangan memakai pada jari
1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.

DAH HABIS BACA TU SHARE LAH PD KEKAWAN YG MUNGKIN ADA YANG BELUM TAHU...INSYA'ALLAH BITAUFIQ MAANNAJAH....

((Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:

لم يثبت في ترتيب الأصابع عند القص شيء من الأحاديث .... وقد أنكر ابن دقيق العيد الهيئة التي ذكرها الغزالي ومن تبعه وقال : كل ذلك لا أصل له ، وإحداث استحباب لا دليل عليه ، وهو قبيح عندي بالعالم ، ولو تخيل متخيل أن البداءة بمسبحة اليمنى من أجل شرفها فبقية الهيئة لا يتخيل فيه ذلك . نعم ، البداءة بيمنى اليدين ويمنى الرجلين له أصل وهو (كان يعجبه التيامن)

Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadithpun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan."))

Leave me a rose | 0 roses left.


Harimau Muda Friday, September 3, 2010 @ 10:54 PM

i have a crush

Leave me a rose | 0 roses left.


couples info : @ 9:56 PM
tadi tetiba ada perhimpunan utk kali terakhir
soo , aku mula frust ingatkan ada spot-check besar besaran

*al-maklum lha , c putey pnggil aku budak nerd yg langgar peraturan*
aku tak mw berCELOTER panjang tntng apa kesalahan aku yea ~

Kaunseler SMKPL , Puan Hjh Anang ~ .
memberi sedikit peringatan kdp anak dara SMKPL
ttg gejala sosial *mejoritinya*

long story short :

1. berkenal kenalan


2. berdua duan


3. dating di tmpt public


4. mula mgatal ke rumah


5. mncuba eksperiment science form 3 chapter 4



6. terlanjur . check uji kehamilan . positif . kesal


7. terjadi lah kes buang bayi .


*aku terlalu fobia utk letak pic ank suci yg cute masih berdarah di atas rumput so ni just illusion , you get the picture*


Leave me a rose | 0 roses left.


SCHOOL IS SOO not OVER ! @ 1:49 PM

dengan rasminya bulan kemerdekaan telah berakhir .
kini bermula lah cuti penggal 1 minggu
plus dengan cuti hari raya aidilfitri al-mubarak

*ish ! tak cukup , mw beraya di kk sekali dgn pegi rumah classmate ,
bak kata Iffahizzah :] "bantai kuih raya/ketupat/rendang"*


guru guru tersayang pun telah memberi latih tubi semasa cuti tersebut .
erm .TIDAK BANYAK PUN *nanti aku check cuz mungkin aku silap :P*

aku doakan selamat mendarat kepada mana mana
guru yang akan pulang ke semenanjung malaysia

okay , nanti I keep you all updated

SELAMAT BERCUTI
SELAMAT MENJALANKAN IBADAT PUASA
akan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan batin
maafkan daku jikalau ada terkasar/tersalah bahasa


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


wish all the PMR cantidates luck in this year PMR that are just around the corner

SALAM

Leave me a rose | 0 roses left.


Friendster Thursday, September 2, 2010 @ 3:03 PM
ada juga org bermsg ni

nothings change

lelaki gatal

huu ~ tak guna betul ow .
entah mayBe mw dekat satu tahun sda ni
aku x sentu friendster ni Berkarat + Berhabuk sudah kali .

ingat kan dia aku terdelete sendiri . huh ! berlambak inbox aku dgn notifications dorg .
entah knp , brgerak hati aku utk log in blik .
al-maklumlah facebook ku x wujud sudah
mesti ramai org fikir yg aku budak kuno
*takpe takpe , lepas PMR ni aku boleh buat 10 acc lagi*




Leave me a rose | 0 roses left.


My Wake Up Call . Wednesday, September 1, 2010 @ 4:41 PM

"If I just had more time...I just have to work harder...I'm just lazy..."

I want to cry of joy when I got my PMR result in December later ,
that written 9 A's

not cry of regret , wishing to turn back time that I have wasted for 2 years 10 months .

check it if you too stress like me :

ILMIAH - Bila Hampir Peperiksaan

Cara untuk Berjaya Dalam Peperiksaan


Suehaneez will be my model of the week

Leave me a rose | 0 roses left.


How I spend my day as a Malaysian . @ 4:22 PM

  • mama + abg bawa aku ke Sunny Supermarket utk beli bahan2 utk membuat
beberapa pilihan kuih muih yg famous semasa musim perayaan Aidilfitri nnt .

  • mama suruh abg hantar kami di depan Centre Point Sabah (CP) . mama suruh aku ikut , aku dengan RELA hati mgikutnya . Mama cuba pujuk aku psl insiden tempoh hari *perkara memalukan, takyah cerita kat sini* . Aku terima , and mula kami ambush Pasific Ngukee .
  • Pada mula nya , x da benda yg berjaya menarik mata aku *selain boys* . entah brapa udah baju yg mama sudah try , I satu pun x tw apa mw plih . TERCENGAH BLUR ~
  • Oleh kerana x tahan sbb balik balik mama masuk keluar dari fiting room balik2 , Lantak lha ambik baju yg pling smart !
  • Aku berjaya memperoleh satu baju berwarna Maroon yg r=terdapat STUDs di pangkal bahu baju tuu , *aku panggil tu baju : BAJU ADAM LAMBERTku*
  • Mission seterusnya , mencari shawl/selendang/tudung melekat*si Sue panggil lha* + some Pashmina .
  • Last2 aku dapat 5 shawl + 1 Pashmina .




Leave me a rose | 1 roses left.