EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
Never Done it Tuesday, May 31, 2011 @ 4:54 PM
Salam peeps :) Mau brapa hari lagi aku akan ke Indonesia untuk ber- cuti cuti Malaysia di sana . Excited ? Memanglha , mau pergi negara orang kan . Insyallah aku bawa ole ole untuk kamu kamu kamu , okey :) Time aku balik ke Tanah Air nanti aku akan terus masuk ke sekolah , means adakah aku ada masa untuk buat segalanya like update blog . SEMPAT ? Macam 70-30 chance aku tidak sempat buat benda tuu . Tradisionally , guru guru tercinta akan memberi homework setinggi Mt. Everest =.= (kalau kumpul) dan memang lumrah seorang pelajar yang rasional macam aku sendiri =.= buat muka (>.<) Arr , you get the point lha kan . So sini aku senaraikan kerja cuti terancang aku :

1. BM . Rumusan dan Karangan . (Rumusan MUNGKIN aku buat but karangan tuu , doakan saja lha aku ada ilham untuk buat benda tuu)

2. Sejarah . Nota . (HAHHAHHAHHAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHHA ! Macam lha aku buat)

3. Physic . (Buku aku tertinggal di sekolah , so malam ahad tuu berabis aku aku copy&paste karya orang)

4. BI . Scrapbook . (Fuhh =.= )

5. Chemistry . (COPY&PASTE , bila lha kan aku mahu pandai ni =.=)

6. Addmaths . (Entah , aku lupa)

7. BA . (macam chemistry tadi)

8. PSI . (Nope , aku tidak buat)

9. PQS . (aku TER-buang kerja kerja tuu , aku tidak sengaja OKEY =.=)

Alhamdullilah , Maths & Bio tiada homework . THANK YOU SO MUCH SIR !




Leave me a rose | 0 roses left.


Photogharphs Changes Monday, May 30, 2011 @ 10:25 PM
Salam semua :) Apa macam dengan make over belog ku ini . Tidak suka ? tekan (x) atas nun sana . Suka ? Aku lagilah suka :) SIMPLEDIMPLEWHITE :) Aku pun ada upgrade sikit kat atas , "EPISODES OF MY THOUGHTS" . Memang otak aku memberi ilham yang ber-chronically (tengok dalam kamus) . Satu label yang sesuai dengan perubahan belog aku ni : EMPTY or SIMPLE . Let your mind speak for itself about it , let me know at the side in my shoutmix . OKEY :) . ttb cakap pasal OKEY kan , lain kali lha aku post benda haram tuu . LANTAK -lha orang yang ter-connect tuu nanti .


Memang sekarang aku tengah syiok gila dengan GLEE . I know , say WHAT ??!! I teen like me should watch korean boy bands doing something cute but IM SOOOO INTO GLEE NOW . Especially the romance-friendship between Blaine and Kurt . I know , they are gay but Superbly cute Gay couple plus Im in love with Darren Criss . And I never realizes Chris Colfer could be so cute and funny , literally :) IM A GLEEK .

Leave me a rose | 0 roses left.


Laptop bermasalah , Handphone jadi mangsa aku untuk tengok Glee @ 3:51 PM






HEART HIM :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Inside Sunday, May 29, 2011 @ 11:13 AM


See that girl sleeping way over there (left)
THATS ME , ITS MY DAILY ROUTINE NOW !

Leave me a rose | 0 roses left.


I can only be who I are Saturday, May 28, 2011 @ 12:47 PM
You may think that I'm a zero .But, everyone you wanna be .Probably started off like me .You may say that I'm a freakshow (I don't care) .But, hey, give me just a little time .I bet you're gonna change your mind .All of the dirt you've been throwin' my way .It ain't so hard to take, that's right .'Cause I know one day you'll be screamin' my name .And I'll just look away .Just go ahead and hate on me and run your mouth .So everyone can hear . Hit me with the words you got and knock me down .Baby, I don't care .Keep it up, I'm tunin' up to fade you out .You wanna be a Loser like me .
You can throw your sticks, and you can throw your stones . Like a rocket, just watch me go .



L-O-S-E-R .
I can only be who I are .




Leave me a rose | 0 roses left.


My Silly Heart . Friday, May 27, 2011 @ 10:34 PM
Salam keroros' :)

Wahh , first post aku dalam 2 minggu ni :) Ucapkan tahniah kepada aku . Sengsara aku di asrama , dalam hari paling indah telah pun berlaku . Means today lha , its Friday :) MID-SEM SCHOOL HOLIDAY IS HERE ! Okey , ini sebenarnya saja ja aku buat entry baru ni . Untuk mghilangkan rasa bosan duduk kat rumah nihh , mahunya aku bercuti lagi di KL . YEAH , aku belum PUAS di sana =.=



Okey , memang aku akui aku over sikit dengan ke-MINAT-an aku sama kau . My heart tremble everytime I see you even in the distance or just hear you name in the air . Karitt ka pilihan perkataan aku ni ? Sorry para pembaca =.= STOP . Aku suka tengok kau buat benda yang tidak patut dan membuatkan aku ketawa sampai tidak ingat dunia , aku suka kalau kau senyum lebar macam nothing's wrong even though they're are . Mungkin juga , kau tidak tahu pula dgn kewujudan aku di dalam aktiviti harian kau . Aku tau kau ada berapa pasang baju melayu , dan favourite baju melayu kau berwarna ungu , first first aku nampak kau pakai baju tu 2 kali aku ingatkan kau ni MIHIR ttp aku optimis. Aku sentiasa sokong kau dari bucu walaupun orang ingat kau ni ada apa saja kan , but its okey :) . And lastly , your smile starts my day . PS : Aku sudah mula jatuh cinta dengan Darren Criss :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Out on the town Saturday, May 14, 2011 @ 9:47 PM





Let the pictures speak for themselves :)

Leave me a rose | 0 roses left.


SUMATIVE I @ 8:01 AM
Salam kanak kanak riang :)

Mau tahu kenapa lambat sangat aku buat entry , kan blogger buat hal semalam . OF COUSE SAKIT HATI lha =.= Okey , minggu ini aku balik bermalam walaupun minggu exam =.= " Kata kan lha sandi " Hari ini juga , my ex-fellows 4Berlian buat satu reunion di Jesselton . MAJU sudah dorang ni :) Jam 11 baru aku bertolak nanti lha , sekarang aku baru bangun dari katil . Yealah takkan baru bangun dari keranda lha kan , Astagfirullah kita seharusnya sentiasa ingat mati . Okey , back to the topic . Setelah seminggu aku berperang dengan exam Sumative , pelbagai karenah aku terkeluar . Memang bahaya lha , hari time PQS . Betul betul aku sudah buntu , aku jawab begini

(i) Apakah 4 hikmah berfikir ?
4 Hikmah berfikir :
>dpt membezakan yg baik dan buruk
>dpt kenal Tuhan
>otak berjalan
>
rang
Ya Allah , apa bah aku jawab nih ??!! Tawakal saja tugas aku sekarang .

Leave me a rose | 0 roses left.


Knockin' Monday, May 2, 2011 @ 6:32 PM


KETUK SAJA PINTU HATI SEORANG GADIS ,
MANA TAHU MUNGKIN TUAN RUMAH BENARKAN MASUK :)





Leave me a rose | 0 roses left.


Al-kisah Penderaan @ 10:00 AM
Pada satu petang pada hari Jumaat yang lalu , aku dengan berniat baik untuk kasih siap homework BI dan Maths ttb Shina masuk kacau . Mencari makanan bha dia , kebetulan pun aku buat clearance stock makanan so aku kasih makan saja lha dia .Dia naik atas katil aku , bercerita lha kami , ttb si Efa masuk bilik . Dia pun naik ke katil aku juga , so lebih kurang ada 3 orang atas katil aku di bunker atas . Si Shina berhijrah ke katil si Hasanah (bunker atas sebelah kiri katil aku) bercerita lha kami sampai boleh jadi gila . Mereka dera Hady aku , si Efa buat benda tidak senonoh sama dia . SEDIHNYA =.=

Aku memperkenalkan , Hady :) Dia tidur dengan aku setiap
malam tapi kadang kadang bila aku bangun
pagi dia sudah jatuh kebawa =.=

Si Efa buat dia menari : SJ- Sorry sorry , HyunAh- Change , etc .
Ada juga aku ajar si Efa , tarian mahal . Pinggang ke arah kiri ( 10 sen ) Pinggang ke kanan
(20 sen) Pinggang kebelakang (50 sen) Pinggang ke depan (RM1) a.k.a tarian MR.Bean lh ni .
Banyak lagi bah kejadian hari waktu tuu , tapi ole kerana sejak kebelakangan nih aku tidak minum banyak susu so daya ingatan aku tidak berapa stabil . Lupa lupa sikit .

Leave me a rose | 0 roses left.


Labour Day Sedunia . @ 7:53 AM
Salam party peoples :)

Setiap kali cakap pasal labour day ni kan , automatic otak aku set pasal parents . Akhirnya , cuti juga dorang yang penat bekerja selama 359 hari . Rindu dengan bapa aku sendiri yang tengah ber ready untuk ke kerja . Walaupun hari ini cuti umum , beliau bekerja juga =.= Susah juga nih . Isu paling sensitive lha kalu sudah di asrama tuu , cakap pasal ibu bapa . Arr , mula lh tu berair mata dan hidung , KELUAR SEGALA GALA nya . T.T

Fikir pasal sedunia ni pula kan ,
hari tu di asrama kan , junior junior cute cute aku ttba buat

HARI TANPA MNHY SEDUNIA

And I was like , "HELL TO THE NO , I CANT HAVE A GOOD DAY WITHOUT TALKING ABOUT HIM OR SEE HIM"

Leave me a rose | 0 roses left.


Terbang Sudah , Sunday, May 1, 2011 @ 5:47 PM

Ustazah : Ehh , mana sudah tudung labuh :) ?
Aku : Hee :)

Leave me a rose | 0 roses left.


Now You Done it . @ 9:44 AM
Jangan kata benci nanti tersuka , susahkan ? Aku tahu kau tidak suka aku tapi boleh tidak kasih heboh satu kelas yang kau tidak suka aku ehh ? Apa ? Tidak boleh =.= Kau tengok sekarang , kawan kawan kau pun kasih kenakan kau dengan aku kan ? Actions kau cakap benci , apa kata hati pula ? TIDAK BERNAFSU mau tau pun , Okey. Pastu , kawan kawan kau pun ikut anti aku walaupun aku tidak perna pun cakap dan fikir pasal dorang . Tidak tentu pasal , dorang pun kasih masuk dalam black-list aku . Memang aku mahu tekankan disini lha kan , Sekolah agama pun tidak berguna lha . Nah , walau kerja kau seorang pun kan , orang luar macam aku nih kan akan buat konklusi yang Ohh , TERUK SEKALI sekolah agama nih . Nanti aku kasih cerita dengan orang luar , nah bikin malu sekolah kau lagi kan . Sudah lh mulut tu tiada insurans , banyak bercakap , otak pun kalah kalah kekuningan seorang pemiang , cari dosa sama orang , trip lagi , temberang , nasib lha kau ada otak pandai juga . Kau belum kenal aku lagi , nasib lha kita di sekolah agama . Kalau aku tampar ,tumbuk , belasah kau pun tidak dapat . Serious kalau betul betul aku tidak dapat tahan sudah kan , allahualam apa akan jadi sama kau .

You're gonna die , bitch .


Leave me a rose | 0 roses left.