EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
Panjang ? Saturday, August 27, 2011 @ 1:09 AM
Assalamualaikum :)
Ilalliqa' ya Ramadan and Ahlan wahsalan ya Syawal .

Hye guys :) Lama kan aku tidak update blog karit aku ni =.= Beside too busy being a Hostel kid , wabak Malas sudah melanda and I mean malas mau update *and other things . Aku sejak kebelakangan ni memang aktiviti kegemaran aku tidur ja . Tidak kira masa dan tempat , seriously .
Nak ceritakan segala ingatan aku sepanjang minggu ni , nak tahu ? Keep on reading . Tak mau tahu ? Dipersilakan get the eeff off outta here . Maaf lha sejak kebelakangan ini juga mulut aku tertambah extra pedas . Very very hot .

Selasa : Taking pictures for school magazine therefore no class lha. I mean ada kelas but teacher tidak ada motivasi untuk mengajar memandang dalam kelas aku dari 17 orang tinggal 6 batang orang ja . Apa tidak , geng ajk majalah sekolah majornya kelas aku .

Rabu : Sekolah mengadakan Majlis Khatam al-Quran , the the best part is si Heidi pun turut terlibat . Dengan segaknya dia memakai baju melayu berwarna putih bersih perketi :) Sangat sangat a good thing aku bawa DSLR , merakam buss . Best lha . Hari tuu . Malas nak buat sinopsis panjang panjang =.=

Khamis : diperkatakan ada belajar tapi jeng jeng . NOPE ! Kenapa ? Pasal kali ini giliran guru guru pula dan ajk tertinggi di sekolah (pengawas etc) dan ko kurikulum . Sekali lagi hes there :) He is a Prefect :) but a spoiler on the picture =.= Doesnt matter , the geng use my DSLR to take the effin' picture so I have like LOTS pictures of him :D

Jumaat : Nothing much , sahur for the last time with Hasan :) We didnt eat Maggie . Farted and more =.= before the gotong royong of the day begins . First first kena bagi taklimat oleh guru guru terchenta then ttiba free free kena bagi tazkirah free oleh Pengetua . I soo listening at the back !!!!!

Penat suda mata memandng Laptop tidak bermaya ni , and I more thing
SYUKUR ALHAMDULLILAH guru guru terchenta kau tidak berikan berlambaknya homework time cuti raya ni . Hey kita orang pon nak cuti lha karit =.= Astagfirullah . Sabar .

____________________________________________________________________________

TERHAMPIR LUPA PULA TADI , SAYA ALEEZA SELAKU HAK MILIK KEKAL BELOG KARIT INI DENGAN RASMINYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MULIA , SEMOGA LEBARAN INI LEBIH BAIK DRPD YG LALU . RENUNG RENUNGKAN LHA ADAKAH KITA BERLAYAK UTK BER HARI RAYA SEDANG KAN ADA YANG MASIH LUPAKAN ALLAH SWT , SUBAHANALLAH .



Leave me a rose | 0 roses left.


Rasa Bahagia ? Sunday, August 21, 2011 @ 8:37 PM



Leave me a rose | 0 roses left.


Sunday, August 14, 2011 @ 3:31 PM

IM ONE OF THOSE STUDENTS WHO HATE BEING IN BOARDING SCHOOL

Leave me a rose | 0 roses left.


Saturday, August 13, 2011 @ 10:17 PM

HATERS HELP ME REALIZE THAT I COULD BE STRONGER

Leave me a rose | 0 roses left.


Forever with me Friday, August 12, 2011 @ 2:40 PM

Gambar di atas menunjukan aku punya MP4 . Beliau adalah peneman hidup di asrama ku . Ke mana mana aku pergi , wajib tersumbat di telinga aku :) Cuci kain , pergi tandas , mengiron baju , makan , buat latihan maths , you name it . Except mandi lha , tidak sah nanti aku meraung kebosanan nanti . Minggu ni , I mean from Monday to Thursday sekolah aku ada buat exam . Got a clue what I did ? Aku sumbat telinga aku dengan MP4 ni . Kau ada ? Tiada kan :)
Berani tropot , sedia sudah aku dengan muka mekong semekong King Kong . Hari pertama dan hari terakhir saja lah aku sumbat telinga aku =.= Second and third day ada Chemist dan Bio , kalau aku sumbat , entah entah aku jawab Bio nanti tetiba dalam lyric lagu Katy Perry . Orang tanya What is the meaning of meiosis ? Jawabnya nanti Suasana di hari raya , kan free free dapat telor itik datu biji =.=

Leave me a rose | 0 roses left.


Sunday, August 7, 2011 @ 5:49 PM
Nak minta maaf zahir batin awal awal jikalau blog usang ini terlalu simple untuk taste korang , Im a simple person who ask for simple things :) Tuan punya belog kali ini akan balik ke penjara/asrama semula lepas buka puasa dengan family lha . Alamatnya balik lewat lha ni kan . Haha :)

Thats all for now :)

Leave me a rose | 0 roses left.


B+ @ 5:25 PM

Leave me a rose | 0 roses left.


Learn Life @ 5:50 AM



You are bound to learn to understand other people and to meet all difficulties of life with a joyful heart.




Leave me a rose | 0 roses left.


Not Amazed Saturday, August 6, 2011 @ 11:47 PM
Salam Ramadan semua :)

Tadi aku pergi solat terawih sama mama aku . Sejujurnya , first first aku malas betul untuk gerakkan badan aku , seriously . Dalam perjalanan pergi Masjid terdekat , aku beristigfar sebanyak yang mungkin dan segalanya ada hikmah di sebaliknya . And I actually did , Aku terjumpa si Iyla dan Fadirah :) Alhamdullilah , the last thing I heard of them , they going to a camp 'Kemanisan Iman' dah manis lha iman dorang tuu . Keep up the good work . Ok back to the subject , sedang tunggu waktu Isyak masuk ada pula terbentuknya donat . Tak faham ? dalam jemaah tuu ada rompang tengah tengah lagi tuu . Allahuakbar sda Imam , orang belakang pula egonya setubal Great Wall of China . Tak jadi khusyuk solat aku terus , membara bha . Pamalas tahap gaban dorang mau maju ni =.= Astagfirullah .

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Seriously nothing fun happen to me today =.= Just read a novel and download songs :) and updated my weheartit .
What I buka puasa hari ini , hasil mama :


Leave me a rose | 0 roses left.


You Never find another me Friday, August 5, 2011 @ 3:29 PM
bila aku buat ni , otak aku serabut betul =.=

1 . Beberapa Minggu yg lalu , sekolah kau suruh aku buat 10 sebab kenapa aku gagal arab so aku pun bagilah . Aku ni pun ikut arahan juga lha :) but I put a bit extras , I mean 10 extras so equals to 20 reasons . Some of them are :
(a) Aura malas/tidur/syaitan tetiba datang
(b) Malas mau belajar bahasa Orang , padahal bahasa sendiri pun masih HANGKANG
(c) Hanya mampu buat ayat tahap budak budak sekolah dan form 1,2,3
(d) Cikgu brutal

2. Hampir pecah otak aku tiap kali berada dalam kelas Chemistry , jujur . Satu patah haram pun otak aku terus lebur dalam kepala aku . Jadi terkeluar semua lagu kanak kanak dari era 90-an . Believe me , Im gone nuts already .

3 . Hari isnin yang lalu kan first day puasa . So untuk buka puasa , Aku , Efa dan Hasan pergi ke Bilik 5 bintang aka kelas aku pasal sejukk , nikmat buka puasa lha kan :) Sedang menikmati ayam kan , ttb kena serbu oleh orang jantan batch aku . Mula suda organ dalaman aku keluarkan steam acid , berkepul suda dalam tudung =.= Panas suda lha kan . Tidak terturun pun nasi dan ayam aku di oesophagus .

SOME SAY THEY NEVER MET ANYONE LIKE ME :)
AKU HANYA INGIN BUAT SEJARAH .

Leave me a rose | 0 roses left.