EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
i wish you were here . Monday, August 30, 2010 @ 3:37 PM
Here's my heart in a postcard, darlin'
Just one step from the edge
Sleep alone, and it's so hard, darlin'
You're next to me in my head

But it's too late, too late to call
Are you out there?
Too late, too much to say

Wish you were here
Wish you well
If you'd only share this hell
But you leave
And the stains are left on me
I wish you, I wish you were here
I wish you, I wish you were here

Here's my Hollywood ending callin'
Every day fades to black
Sick and tired of pretending, darlin'
That you'll ever come back

But it's too late, too late to call
Are you out there?
Too late, too much to say

Wish you were here
Wish you well
If you'd only share this hell
But you leave
And the stains are left on me
I wish you, I wish you were here
I wish you, I wish you were here

Tell me something
Talk me down, down again
I'm broken, I'm frozen out

Wish you were here
Wish you well
If you'd only share this hell
But you leave
And the stains are left on me

Wish you were here
Wish you well
If you'd only share this hell
But you leave
And the stains are left on me
I wish you, I wish you were here
I wish you, I wish you were here

_________________________________



Leave me a rose | 0 roses left.


I dont wanna dance . Hey Monday . @ 3:09 PM

Take me home

You, you hit with me a break
And now you're back for more
Your song's the same
Leave me with all the blame
I don't have time for another game

I don't wanna dance
So don't you ask me, babe
I don't wanna dance
You blew your chance
To rock my night away
I want some fun
Boy, you're so not the one
I don't wanna dance
So let it go
You'll never take me home
Take me home
Take me home

Talk to me without a sound
'Cause you were such a tool
Who's sorry now?
You, you're shaking on the floor
Watch me walking out the door

I don't wanna dance
So don't you ask me, babe
I don't wanna dance
You blew your chance
To rock my night away
I want some fun
Boy, you're so not the one
I don't wanna dance
So let it go
You'll never take me home
Take me home
Take me home

Don't tell the DJ to hit rewind tonight
There's no you and me
Don't play that record
Don't waste your time

You, you threw it all away

I don't wanna dance
So don't you ask me, babe
I don't wanna dance
You blew your chance
To rock my night away
I want some fun
Boy, you're so not the one
I don't wanna dance
So let it go
You'll never take me home
Take me home
Take me home

I won't dance
I won't dance
Bust a move or clap my hands (x3)

Take me home
(Take me home)


Leave me a rose | 0 roses left.


daif dari segi apa ni ? Sunday, August 29, 2010 @ 9:39 AM

atas : pencil case (yg aku telah pelihara selama 3 tahun)
tengah : compases , protector , permanent pen , correction liquid , black gel pen *i never use, it sucks anyway* ,
pencil ink (o.5) , sharpener , red pen (given by putery) , blue pen , black pen ,
pemotong kuku , two earsers (black+white) , one+only pencil , orange highlight


nampak tuu ?

dari Isnin hingga Jumaat , aku bawa semua benda ke sekolah

selalunya wanita or gadis akan membawa three of EVERYTHING !
but not me . I got just one of everything *except the earsers *

kesian kan aku .

but its okey pasal mama
akan bawa aku shopping !

wee ~




Leave me a rose | 0 roses left.


twoDAYoneNITE Saturday, August 28, 2010 @ 9:47 PM

ok . memandangkan aku ni pelupa yang kritikal betul

so aku just show you all pictures .

time buka puasa *makan dalam talam*

di ambik ole c sue tuu

keboringan *otw mw pegi ke surau SM TEKNIK*
(tambah busuk aku)


anak ustzh *hampir kasih hilang lampu suluh hak milik mama aku*

FeC form 4Berlian yg telah mndapt 9A dlm PMR 2009 + mnjayakan program kem arabi

time kena kasih pinggir *brgambar sorang2*

huru hara dlm surau

ustzh + Ain *bersalaman*

ustzh yg cute molek *sebenarnya ada aku bh d sebelah ustzh tpi aku kasih crop psl buruk aku sana
, haha mcm lha aku pernah jadi cantek :P*


yours truly + mirsya + beg Giant nya


Leave me a rose | 0 roses left.


aku sanggup tahan @ 8:56 PM

Assalamialaikum !

maaf ya sekalian pembaca

sepatutnya aku post entry ni Khamis lalu bha tpi tak kesampaian .

kamu faham kan maksud penat ?

cuba kamu tekan "penat" tuu klu kamu x faham ok ? :P

ok , aku mahu sambung berSTORYTELLING

aku bertolak dari rumah jam 5.05 pm
aku takut klu aku sampai di sekolah awal sgt
so , aku suruh abg aku antar jak kat rumah c Ainsofia :]
c Sue pemalas tuu x jadi ikut krn ada faktor2 tertentu .
aku ikut Ain bersamaan ayahnya ke sekolah .

lebih kurang 30 minutes lagi mahu berbuka puasa

calon calon PMR 2010 kelas 3Berlian (YB43B)

  • bercerita
  • tengok baju kurung org
  • baca novel
  • check hp
  • ambik gambar (first time bersungkai dgn BESTFRIENDs)
and so on nya ~

setiap orang ada tapau dorg sendiri

dalam tapau tu ada

  • kerabu REMIX
  • sayur (entah yg penting ada timun + lobak merah)
  • ayam masak *lupa* tpi sedap :D
*we all share laughter*

tiba lah waktu bersolat jemaah

  • solat maghrib berjemaah dulu
  • baca yassin , kena bagi air mineral (yg menyakitkan jiwa and aku tak boleh baca dgn khusyuk , ada seekor lalat hinggap di mulut botol aku pastu dia masuk ke dalam tpi x sampai lha kena air minuman aku tuu tpi aku nmpk mcm dia kasih bersihkan diri dia *aku pecaya ini salah satu ujian Allah swt kpd aku . pengajaran : kita mesti khusyuk dalam kelakuan sesuatu ibadah , hanya ingat Allah*)
  • wow pjg aku berceloter .
  • solat isyak berjemaah
  • solat terawih 8 rakaat
  • solat witir 2 rakaat
  • solat witir 1 rakaat
  • CRAMP KAKI ! SAMPAI SEKARANG PUN MADIH DAPAT RASAKAN *ttp tahan*
  • tazkirah *best ! lawak ! tidak rugi pergi !*
semua tuu habis balik lha . aku pun ikut Ain + bapa nya
sambil berjalan di atas jambatan SMKPL tuu
aku sempat mgambil pic c gayoong yg
sedang memandang jauh di dalam kegelapan malam jumaat itu (9.30 pm)
tuu di khusyuk fikir pasal killerjo dia tuu

*jgn lupa check yea just tekan"killerjo" yg berwarna merah atas ni*

salam . sekian .

some of the picture taken that nite .
enjoy .

rakan sepejuangan *kesian ni ramai org ddk di satu meja tpi ke hidag dua pinggan jak*

penceramah lawak ni . best *masuk telinga kiri takan keluar telinga kanan*


pic gayoong*pandai pandai lh ko edit sndri arr*

Leave me a rose | 0 roses left.


rule breaker Wednesday, August 25, 2010 @ 3:11 PM


  • membawa telefon bimbit , tak kira cantek bida' lama baru
  • membawa komik
  • membaca komik dalam kelas semasa guru berada dalam kelas

Leave me a rose | 0 roses left.


aku Guna Facebook Suehaneez . Tuesday, August 24, 2010 @ 5:46 PM

mw aku kasih enlarge lagi
sory jikalau aku menambahkan degree mata kamu
:D

remember while reading gayoong's blog .

thanks for reminding me !

plus birthday c JULAIHA YUSOF



Leave me a rose | 0 roses left.


adam lambert 's dork . Saturday, August 21, 2010 @ 8:50 PM


recently watching ADAM LAMBERT'S video "Whataya want from me"

as you already know , i update my blog with a little tune ! GOSH Im such a dork !

I dont Care if he's gay or prettier than me , I just Love him .
He's Mine !

some pictures from his music video , enjoy :D








Leave me a rose | 0 roses left.


home sour home ? @ 1:14 PM

woke up at 7.15 am .
still snuggling on my pillow comfortably .
dont want to wake up .

15 minutes past , still on bed .
bored . shower .

watch tv for a half hour or so .
I got super BORED , I do some exercise , Mathematics problem .
I want to continue to do my work on komsas .
Finally realize that my book is with efa .
DAMMIT !

and just continuing my math work .
1 hour or so , I got bored again ~

and watch tv .
and online 1 hour , read Khalilah's blog

and I just want to say

"....................................................................
......................................................................
.....................................................
you **** ! ....................................
.....................................
......................................................
.........................................................
.....................................................
............................................ !!!!!!!!!!!!!!!!!! "

*racist contents*

ow crap , I just BORED !

Leave me a rose | 0 roses left.


does it make sense ? Friday, August 20, 2010 @ 7:10 PM

I am just too LAZY to do homeworks .

but

RAJIN sangat buat latihan .


___________________________________________________________

woi ! budak cepat insaf lah ko !

Leave me a rose | 0 roses left.


these two friends . @ 1:15 PM

mode : " under the weather "

you know it girls .

aku di dalam oven berjalan (bas sekolah)
lebih kurang 30 minit just stuck in traffic .
aku boleh merasakan jerawat jerawat di muka sudah masak dan sedia
untuk meletup mcm popcorn ! yuckers .

sampai di depan suatu tadika ni
lupa apa nama dia tuu , tadika cina di depan SRK ST. AGNES lha .

keluar satu group budak budak cute !
ada 5-6 girl + 2 boys .

ada 2 girls ni pun duduk dekat aku , rapat rapat kunun .
satu nama dia Meloni and satu lagi Nurul Natasya

dorang ni BESTFRIEND ! I just cant stand myself from smiling
they are soo cute !

dan bermula lha interview :

M : kakak puasa ka ?
aku : yeah . kamu tak puasa ?
M : tak puasa . saya kristien . ni kawan saya Islam .
N : *diam diam , tersipu sipu
aku : ow ~ .
M : kakak x ada kelas tambahan ?
aku : x ada .
M : kakak sekolah di mana ?
aku : SMKPL
N : apa cita cita kakak ?
aku : err ~ doktor . kamu ?
M : doktor .
N : POLIS !
aku : ow ~ jadi kamu ni mesti berani kan ?
M + N : *curi curi makan appolo .
aku :*sabar jak lha . ~

diam diam . habis .




Leave me a rose | 0 roses left.


Hey , Im Layzzie ! Thursday, August 19, 2010 @ 7:22 PM

sorry for the rough introduction .

15 years old . I am Layzzie .

  • buat homework .
  • hantar komsas esok
  • updating my blog here .
  • everything .
  • stress out until my face give out oiliness !
  • did not get enough sleep .
  • back hurts greatly . OMG .
  • to go to school .
  • learning .
  • talking .
  • hate noises !
  • I just want to NOT smile for the rest of the day .
but

there is always got something sweet in something bitter
nearly like that , I dont Care !

Arabic sessions was fun !




notice : SUPER SUPER SORRY for the SUPER-SHORT entry here . In the past few days I 've busy as a bee . well tick tock tick tock in a period month I will having my PMR exam . wish me luck . I REALLY NEED IT . wish me the best . and I wish you readers the best .



Leave me a rose | 0 roses left.


dasar penipu . Sunday, August 15, 2010 @ 7:35 PM
tak guna . kalau tak mahu x payah lha ! kamu yang rugi bukan aku !
mahu aku siat dorang hidup hidup eh eh tak boleh puasa ni .
1 bdan berpeluh pasal menahan nafsu mahu bunuh tuu orng .

hilang tenaga mahu cari + beli kasut raya .

iJustwantflats .

Leave me a rose | 0 roses left.


Last night . @ 9:53 AM


I AM JUST BORED .



Leave me a rose | 0 roses left.


cry me out . Saturday, August 14, 2010 @ 3:26 PM
selalunya , aku sahur aku akn makan lah anything tak kira biskut buah kurma . ttp pagi tadi aku minum air suam sahaja . jadi sekarang perut x tahan lha .

tanpa rela aku terpaksa ke sekolah pada hari ini kerana kalau tidak , aku di suruh ke sekolah apabila semua orang berada di kampung halaman masing masing . erm ~ mula skema aku sekarang .

aku tiba lambat ke sekolah , well selepas sahur tuu aku tido entah kenapa mata aku ni degil betul (tido dengannyenyak lagi) haha !

pembelajaran berjalan seperti biasa :
BELAJAR MAIN MAIN MAIN MAIN MAIN BELAJAR TIDUR MAIN MAIN MAIN BELAJAR BELAJAR BELAJAR CERITA CERITA CERITA KEJAR KEJAR KEJAR KEJAR BELAJAR MAIN

mood aku x berapa bagus time balik , murung murung . no feelings

mama ambik aku dari sekolah , kami terus ke tamu KPD
sedang aku berseronok berkaroke dalam kereta
Cikgu Wan lalu di depan kereta .
and ALHAMDULILAH ! dia tak sedar aku macam orang gila !
and baru aku sedar di sebelah kereta aku tuu kereta cikgu lha
plus anak dia LELAKI ~ YANG BESAR AND YANG KECIK pun ada .

bertapa malunya aku ya Allah ~
tetapi tak apa , itu ujian err ~ entah lah ~

bagi menenangkan hati dan jiwa aku yang berasa terganggu ni kerana insiden awal tadi ,
aku membaca Al-Quran . Alhamdulilah .
tenang rohani dan jasmani .




just randomly faound in google .


Leave me a rose | 0 roses left.


Vampires Suck Friday, August 13, 2010 @ 3:07 PM


spoof of vampire-themed movies, where teenager Becca finds herself torn between two boys. As she and her friends wrestle with a number of different dramas, everything comes to a head at their prom.



Leave me a rose | 0 roses left.


ChungER @ 2:39 PM

school is no fun today .
I just want to daydreaming all day .
yes , a PMR candidate like me who have at least 2 weeks (cut my holidays , Saturday Sunday )
STRESS IS PILING UP in MY BRAIN

Allah help me ~



Leave me a rose | 0 roses left.


my insult . Wednesday, August 11, 2010 @ 2:18 PM


assalamualaikum ,

sejak kebelakangan ini , yours truly tak
banyak buat entry yang selalunya tak tentu pasal .

today is 2 Ramadan 1431 Hijrah

selalunya entry entry yang aku masukan adalah tentang
KEJADIAN SI SEKOLAH
MOST OF IT LAH

tolak tolak tolak
silap hari bulan PMR sudah tiba .

minggu ini minggu yang amat suspen dan membolehkan
iman kita berasa tercabar .
yes , keputusan exam excel .

samada membuat jantung kita
berhenti atau terus berdegup .


ini adalah ujian hidup sebagai pelajar tingkatan tiga .

insyallah , for you guys
Good Luck and All the best .

Salam .


Leave me a rose | 0 roses left.


put some smile ! Tuesday, August 10, 2010 @ 3:11 PM
sampai ke sekolah , terus c dianor tanya aku , makanan apa yang aku bawa . tahu lha hari aku membuat pameraan sivik ttg makanan suku kaum tradisional di Malaysia .

setiap makanan MESTI WAJIB di makan ole Iffahizzah :]

ok sambung !

pagi yang indah dimulakan dengan sebuah takzirah tentang bulan yang penuh keberkatan tentulah bulan Islam Ramadan :D

well , actually aku datang lambat so TERmiss sikit pembukaan tuu ,

lepas balik dari surau , masuk kelas tunggu tunggu cikga x pndai pula masuk .

hee , i mean cikgu pandai bha .

Teacher Nancy masuk sekali dengan paper excel yang kami ada minggu lalu .
and alhamdulillah
keputusan maths aku , membolehkan aku makan lebih tanpa fikir kan gagal

please be happy for me

rehat tiba , aku and iron pergi rehat awal .

beli tapau , telur + ayam membanjiri nasi 50 sen aku .

menikmati setiap suapan :D , ohh klu aku baca balik ini pasti perut aku meraung .

pameran sivik bermula !
area cina kosong

simpati kan .

good bye .



Leave me a rose | 0 roses left.


merdeka ? Monday, August 9, 2010 @ 5:47 PM

dont know how to start :P

  • Yg Brusaha Puan Pengetua , berkata bahawa kita d Malaysia sdh merdeka .
  • aku + haslinda memberontak !
  • "SAYA BELUM MERDEKA ! BARU LEPASAN UPSR ! PMR TAK LAMA LAGI ! SPM LAGI LHA ! BELUM KELUAR DARI RUMAH IBUBAPA ! BELUM !!"
  • sememangnya beliau berkata brkaitan pasal sejarah and etc etc etc
  • aku mula mgantuk sdh bila ulang ckp pasal sejarah nie
our song of the week :]

Jalur Gemilang

Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang... di bawah naunganmu
Jalur gemilang... kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang... megah kami terasa
Jalur gemilang... kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah

Jalur gemilang

_____________________________________________________________________________

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

NOTE : just a few days , all muslims around the world will be celebrating Ramadan
Happy festing you guys :]
kpd budak budak yg ambik PMR , jgn lupa study !

Leave me a rose | 0 roses left.


grey cardigan . Sunday, August 8, 2010 @ 7:40 PM


this i choose over a black cardigan .
and i am lovin' it .

thanks puteri ameera borhan

Leave me a rose | 0 roses left.


things that make me laugh 7th August Saturday, August 7, 2010 @ 8:48 PM

nampak 7 atau 6 orang lelaki bodybuilder separuh bogel di belakang stage .
dorg pakai spende MERAH bederang . kulit sudah lha
hitam . Kalau Islam , xda batasan aurat sudah .
x SUCI mata aku


plus aku bergaduh sama putery gara gara 1 black Cardigan


my day just not that good

Leave me a rose | 0 roses left.


this makes me laugh HARDER Friday, August 6, 2010 @ 7:02 PM

yes , i know i am evil at times
:D
that is how I roll

Leave me a rose | 0 roses left.


add to my wishlist ! @ 6:38 PM


14.2 megapixel



Leave me a rose | 0 roses left.


gila seram . @ 2:42 PM
FREEDOM from revision books for two days :D thats good enough .
I know lha tak cukup , wei jo ! PMR lagi !



tadi aku makan ayam .
mulut aku ttb berdarah .
yea , aku pun tak tw lha .
ada sumpahan kali tuu ayam .


chicken ini kali kedai tuu masak .

Leave me a rose | 0 roses left.


muntah pink . Thursday, August 5, 2010 @ 4:51 PM

purple shawl .
purple indie shirt long sleeve .
acid wash jeans .

Leave me a rose | 0 roses left.


HECKTIC @ 3:39 PM

maaf sekalian semua .
this week my school are TORCHING all form tree students
yes , including yours truly here :D

enough !

MONDAY :
paper BM + SEJ . excel ok . last week , all my friends SHOCK that I had prepared notes .
dunno . dorang fikir aku sudah cukup pandai bha (kunun saja , bangga diri)
aku pun manusia biasa bha cuma otak ni x mw bekerjasama , aku pandai cuma aku ni kadang kadang KEDEKUT ILMU sampai x mw share share jawapan dengan kertas soalan . itu lha sebab markah2 ku ni boleh mmbuat kan aku pun kecut perut . haha . ow yea plus aku puasa time tuu .

TUESDAY :
BI + AI . sememangnya aku ADA baca . last minute prepare dalam kelas sempat brckp kosong , & aku and putery sudah lebih kenal c mr. utterson . BUDUH ehh .
and apabila tiba masanya alhamdullilah , bole jawab . entah lha klu betul atw salah .

WEDNESDAY :
MATHS + GEO . maths . . . no no no tak tak tak la la la ~
buat pertama kali nya aku akan mengaku .
"KERTAS SATU MATEMATIK SANGAT TERAMAT LHA SUSAH"
masa pun x cukup kan bgus dri 1jam 45minit ke 2jam alang alang bha kan .
huh ! geo pula . ble lagi otak aku input soalan soalan yang ditanya . fikir logik .

THURSDAY :
KH + BAK .
kemahiran hidup tidak payah lha di ceritakn di sini . buang tenaga jejari kite jee ~
ARAB . best juga klu diajar kepada kita . tapi apabila tiba waktu exam .
huhh! hilang segala nya . yang senang2 tidak lha . dan aku teramat lha meminat haiwan .
soo . memandang kan tahun ini format arab baru (tukar setiap lima tahun)
ada soalan D . menyuruh kita membuat karangan lebih 40 p.p .


ni karangan aku . ni just translate kepada melayu yee .

" nama saya nuraleezaamjah . membuat lawatan ke zoo . kami pergi ke zoo hari sabtu . zoo besar . banyak org ke zoo . aku suka haiwan . haiwan di zoo cantik . seorg lelaki sedang duduk d atas kerusi . haiwan sihat krn makan bnyak ."

thats all . hee .
and aku sepatutnya balik rumah jam 12.30 tgh hari ttp bas aku ambik aku jam 2 ptg .



Leave me a rose | 0 roses left.


Maybelline meets Hello Kitty . Wednesday, August 4, 2010 @ 2:53 PM

creadits to :

http://www.mywomenstuff.com/2010/07/28/limited-edition-maybelline-x-hello-kitty-volum-express-cat-eyes-mascara/



Leave me a rose | 0 roses left.


before saying ilalliqo . Sunday, August 1, 2010 @ 1:16 PM

  • malam kami tengok my bloddy valentime . c Lily main gitar dy(lagu slow) menambah aku rasa mngantuk .
  • jam 10 lebih gitu , aku + lily mw msuk tdo sudah , tp aku jmp magazine d bawah bantal .
  • haha . muka kami terus jadi SEGAR ! baca baca ketawa ketawa .
  • ttb dengar satu hentakan pintu di luar . kami senyap seketika . then sambung baca lha .
  • pintu terbuka . majalah tuu di humban ke atas and buat ala ala tido . tpi lampu masih on .
  • mama : aik ?? ckp mw tido ??
  • kami : hee hee ~
  • mama ; bha , esk mw bgun awal tuu . GN + Salam .
  • kami : GNT + Salam .
  • malam nya . bunyi sendawa siap ada bau durian lagi ttb terhidu tgh2 malam .
  • lamabat bgun . mw pegi airport mw hantar c lily blik KL .
  • selesai melakukan benda2 yg patut d siap kan . kmi pegi makan Brunch (breakfast + lunch)
  • bapa , makan sorng2 then mama+me+lily , makan 3 pinggan share2 :D
  • then kami pegi tandas , lily mw guna utk keperluannya lha , fhm fhm lha .
  • lepas di SIAP dgn semua tu , kmi bergambar sampai mama mrh
  • padahal sndri pun mw guna :D
  • mama : kmu brgambar pun x da tmpat len ka ??
  • then , kmi hanatr dy ke main door . brsalaman . lambai .

tandas airport KKIA

Leave me a rose | 0 roses left.


fed up . @ 12:57 PM



Leave me a rose | 0 roses left.