EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
Time Passes . Its time for a new hello . Wednesday, June 12, 2013 @ 8:23 PM
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM DAN ASSALAMUALAIKUM :)

its been a year since i write again in my blog . These are something that happend to me for the past year and my recent activity :

  1. in 2012 I was a SPM student , so I was very busy .
  2. I got my SPM results and Alhamdulilah :) 
  3. in July , Im gonna fly to KL to attend Taylor's University
  4. I have a drivers license 
  5. Had explore Singapore
  6. Work at my dad's clinic
  7. Tryout online shopping and lovin it !
  8. Explore beauty
  9. Exercise
  10. Had gone to do National Service for the 1st 3 months in 2013
  11. Done A LOT of shopping
  12. Had the K-pop fever down
and I cant thinking anymore but still I had done lots of shit.

And in July I'm gonna start on my own youtube channel and vlog . 
But I dont really can keep up my blog here but Im gonna try okeyy !
Plus Im gonna be very busy as university student . FOUNDATION IN SCIENCE !
I'm gonna be a food scientist in shaa Allah . 
STAY TUNE FOR MY CHANNEL VLOG .
Bye for now . Assalamualaikum .

Leave me a rose | 0 roses left.


That Photogharph is proof . Saturday, October 1, 2011 @ 7:52 AM


Someone once came up to me and say "Kau tidak pandai senyum ka ?"
Fuck you , I dont know . Aku memanas semua orang tahu tidak ?
Kau tidak payah lha share kursus sama aku cara cara senyum dengan betul . =.=
Macam lha senyuman kau tu menawan betul sampai teruna pun tergoda =.=
Fuck You bitch . Baik baik lha pun klu mau tegur nak =.=

Leave me a rose | 0 roses left.


Rezeki aku panggil . Saturday, September 17, 2011 @ 9:50 PM


Salam semua :)

Hari tu aku pergi open house jiran aku , lets say its a small world .
Memang rezeki aku lha aku jumpa dorang balik :)
Aku jumpa Ustazah Noraini :) Ustz Norzam* :) Cikgu Fauzi :) , hah semua ini dari SMKPL
ditambah pula dengan guru guru dari SMKAKK . Err , aku tidak ingat bh nama dorang yang penting dorang mengajar aku lha . Oh Yeah , I also met a classmate , Syuhada Zailani .
Thats all =.=

Leave me a rose | 0 roses left.


Siang Dalam kenangan . Friday, September 16, 2011 @ 4:12 PM


Semasa munasabah diri

Kem Shift Ibadah
09/09/11 - 11/09/11
SMK Agama KK

Responds :

Horray :D

Leave me a rose | 0 roses left.


HONEST HOUR Sunday, September 4, 2011 @ 4:06 PM

AKU LANGSUNG TIDAK BUAT KERJA RUMAH . KONKLUSI : TAWAKAL :)

SELAMAT AIDILFITRI SEMUA :)



Leave me a rose | 0 roses left.


7 things I do Time Raya . Friday, September 2, 2011 @ 9:56 PM
Salam :)

Amacam raya kamu tahun ni ? Best ka karitt ka ? Aku punya 2 in 1 , why ? Best pasal :
  1. Balik Kampung lha , punya lha kacau kalau beraya kat bandar modern semacam
  2. Pakai baju kurung , ececeh ada hati mau jadi perempuan melayu terakhir lha tuu
  3. Spent sama family yang kau hanya jumpa sekali setahun kerana tuu pun kau tidak boleh buka facebook utk tny khabar dorg pasal kau terperap di dalam Magnesiumtahapkaratpunyabesi punya asrama =.= F.R.E.A.K.B.E.T.U.L.
  4. Masukkan kuih raya dalam balang dia and ke dalam mulut :)
  5. Tengok TV samapai tidak ingat dunia , berita tamil sekali dihantam aku .
  6. Pegi open house rumah orang , lain kata duit raya di depan mata :)
  7. Khatam 3 novel Hlovate :)
Yang whattheferruum nya pasal :

  1. T.T Balik awal sangat lha mak oiii . Masuk akal ka raya 3 kuntum hari jaaaa =.=
  2. Kerenk punya hal . Oleh itu siang malam berbaju kurung jaa (kecuali tidur lh , klu aku bawa tidur mmg sah aku kena tuntut best perempuan melayu semati award)
  3. Ferrrruuuum . Kena balik hell hole sudah 4 Sept ni . MEMANG F.R.E.A.K.B.E.T.U.L.
  4. Habis kuih raya di balang bukan oleh tetamu tpi ole anak anak dara dan anak anak teruna punya tuan rumah . Haru betul .
  5. Kau ingat cukup ka aku tengok TV seminggu utk Qada waktu TV selama 7 bulan ??? HAHH ??!!!
  6. Heiiih , nama saja duduk rumah banglo ala ala terkeluar dari zaman Zorror pun punya main banyak kedekut kau nak bagi duit raya =.=
  7. Boring sangat tiada benda nak baca =.= kunun lha .
__________________________________________________________________

Random scene :
Nama cousin : Ezza

Aku : Bila kamu start SPM ?
Ezza : Erm bulan 11 . Tapi trail mau 2 minggu lagi .
Aku : Ada belajar ? *ecece ckp org padahal homework kat rumah pun masih terkumpul habuk selama seminggu .
Ezza : Ada . NANTI . Tgk tv dulu kita :D .
Aku : Skrg iklan *terus tukar 603 utk SPM
Aku dan Ezza tgk skrin dgn muka toya . 2 minit berlalu
Aku : Mau tambah rabun suda aku
Ezza : Sambar remote . TUKAR TUKAR TUKAR
Aku : GREAT MIND THINK ALIKE :)
------------------------------------------------------------------------------------
The picture was taking on the last day of school sebelum cuti raya . Thank sayangg ku di bumi Smakk , Efa Eza :)


Leave me a rose | 0 roses left.


Panjang ? Saturday, August 27, 2011 @ 1:09 AM
Assalamualaikum :)
Ilalliqa' ya Ramadan and Ahlan wahsalan ya Syawal .

Hye guys :) Lama kan aku tidak update blog karit aku ni =.= Beside too busy being a Hostel kid , wabak Malas sudah melanda and I mean malas mau update *and other things . Aku sejak kebelakangan ni memang aktiviti kegemaran aku tidur ja . Tidak kira masa dan tempat , seriously .
Nak ceritakan segala ingatan aku sepanjang minggu ni , nak tahu ? Keep on reading . Tak mau tahu ? Dipersilakan get the eeff off outta here . Maaf lha sejak kebelakangan ini juga mulut aku tertambah extra pedas . Very very hot .

Selasa : Taking pictures for school magazine therefore no class lha. I mean ada kelas but teacher tidak ada motivasi untuk mengajar memandang dalam kelas aku dari 17 orang tinggal 6 batang orang ja . Apa tidak , geng ajk majalah sekolah majornya kelas aku .

Rabu : Sekolah mengadakan Majlis Khatam al-Quran , the the best part is si Heidi pun turut terlibat . Dengan segaknya dia memakai baju melayu berwarna putih bersih perketi :) Sangat sangat a good thing aku bawa DSLR , merakam buss . Best lha . Hari tuu . Malas nak buat sinopsis panjang panjang =.=

Khamis : diperkatakan ada belajar tapi jeng jeng . NOPE ! Kenapa ? Pasal kali ini giliran guru guru pula dan ajk tertinggi di sekolah (pengawas etc) dan ko kurikulum . Sekali lagi hes there :) He is a Prefect :) but a spoiler on the picture =.= Doesnt matter , the geng use my DSLR to take the effin' picture so I have like LOTS pictures of him :D

Jumaat : Nothing much , sahur for the last time with Hasan :) We didnt eat Maggie . Farted and more =.= before the gotong royong of the day begins . First first kena bagi taklimat oleh guru guru terchenta then ttiba free free kena bagi tazkirah free oleh Pengetua . I soo listening at the back !!!!!

Penat suda mata memandng Laptop tidak bermaya ni , and I more thing
SYUKUR ALHAMDULLILAH guru guru terchenta kau tidak berikan berlambaknya homework time cuti raya ni . Hey kita orang pon nak cuti lha karit =.= Astagfirullah . Sabar .

____________________________________________________________________________

TERHAMPIR LUPA PULA TADI , SAYA ALEEZA SELAKU HAK MILIK KEKAL BELOG KARIT INI DENGAN RASMINYA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MULIA , SEMOGA LEBARAN INI LEBIH BAIK DRPD YG LALU . RENUNG RENUNGKAN LHA ADAKAH KITA BERLAYAK UTK BER HARI RAYA SEDANG KAN ADA YANG MASIH LUPAKAN ALLAH SWT , SUBAHANALLAH .



Leave me a rose | 0 roses left.