EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
sakit perut selepas minum . Saturday, July 31, 2010 @ 9:26 PM

but still good for health , i think

Leave me a rose | 0 roses left.


the only differences is our age . @ 8:13 PM
di kedai permata hijrah kf
mama sedang order

mama saya yang tercinta .
beliau telah membelikan saya seluar smart !
mommy you have great taste in fashion !

nothing great about school today .
just MORE YAWN .
MORE tahi mata .

.p.e.n.a.t.

sebaik shj balik sekolah . lbih kurg jam 4.05pm .
aku blik suda . sampai rumah
jam 4.50 bgitu jalan jalan mari makan bersama kaka n mama .
pegi krngmunsing .
shopping skjp (mood mama aku bgus skit jadi beli pun lebih skit :D)

jam 6 sudah rushing cari tempt utk brbuka .

akhirnya tempat pling dekat pun
OLDTOWNCOFFEEHOUSE

3 minit mw brkumndanga azan margrib .
order pling simple : mineral suam .
8-10 minit kemudian baru dtg !

hampeh !


notice : kepada 9 org PEMALAS mw datang ke sekolah
> ada seminar bahasa arab {teknik menjawab}
> tambahan latihan math
> makanan percuma {utk calon2 yg mgikuti seminar bak }
> kerja amal di dalam surau {kasih bersih surau}
*i think thats all*

Leave me a rose | 0 roses left.


pencuri . Friday, July 30, 2010 @ 8:10 PM





Leave me a rose | 0 roses left.


crackin' @ 5:11 PM

contoh muka bangas yang terpaksa pergi
ke sekolah demi masa depan yang cerah mcm
lampu neon / spotlight .

yeah . aku sedar muka aku hangus sejak sukan tahunan lagi .
sebab itu lha aku bertekad utk TAK AKAN join lagi .

:P soo what ?

note : perhatian pelajar 3Berlian .
esok ada seminar bahasa arab di SMKPL
dari jam 1.00pm hingga 4.00pm .
WAJIBun !

Leave me a rose | 0 roses left.


shes on crack . @ 1:47 PM

biutan yang tak terhingga :D


Leave me a rose | 0 roses left.


heart them losers Wednesday, July 28, 2010 @ 4:51 PM

Leave me a rose | 0 roses left.


penggemar insect . Tuesday, July 27, 2010 @ 9:21 PM
memang yang teramat phobia sekarang

what can i say , i am really hate this .

dalam pertengahan kelas miss wong .

aku + putery berbincang psl benda budu
__________________________________

then ttba , aku trpandang muka c mirsya utk sekilas pandang jax
ttp dy ada tgur aku , and suruh aku tengok bahu kiri aku .

. labah labah 7 cm pnjang . hitam . menakutkan .

teriak sampai pecah picthing dy .

sejak itu lha aku mula terjaga jaga dengan persekitaran aku lebih teliti .
memastikan x da apa apa jenis INSECT yang hidup d sekeliling aku .

benci . tanpa rela .


DENGAN RELA . suka .


Leave me a rose | 0 roses left.


Mp3Raid music code Monday, July 26, 2010 @ 9:18 PM
tino coury diary mp3 | lyrics
free music downloads | music videos | pictures

Leave me a rose | 0 roses left.


you werent in love with me @ 9:17 PM



Leave me a rose | 0 roses left.


muka penat tapi masih sempat posing utk camera @ 4:28 PM

aku kasih teman c gayoong pegi tandas krn sudah sampai tahap kritikal sda dy pny
sistem bladder tuu . huh ~

SELESAI dy mengeluar kan saham kecil * rasa nya lha

aku berpaling muka ke arah barat dan telah saksi kan
pelajar pelajar 3 D/M kena denda buat kerja tersebut sehingga selesai
di atas tangga seperti dalam cerita hindustan
apabila hero + heroien dorg mula
menyanyi yang tentu nya aku langsung x faham

sekali dengan susu heroien ble goyang 180 degree dalam masa 30 saat !
wow mantap :P

eh eh eh . . . .

aku mengigau tghhari2 yang panas lagi terik sekali dengan bau tandas yang
xda tandingan nya juga x ble d ungkap kan dengan kata kata
x seberapa skema . duii .

ketawa kecil . haha . stop .

"best kan rupa nya klu kita tgk org kena denda . hahaha"
"bhe , klu sendri mcm mn lha ?"
"erm , itu lain cerita lha itu mmg lha"

pandang ke arah barat pula .
kelas kosong tnpa sebarang makhluk yg hidup dan hanya
habuk tebal 5 cm mghuni kelas pada waktu itu

KECUALI

ketua kg : ain sofia
nenek tonggek : sandralila

entah apa yang dorg buat vandalisme di depan whiteboard .

________________________________________

aku sikit lagi mw jatuh d longkang kecil kurus and
sememang nya aku x ble muat .

plus aku telah makan RM4 lekor :D
_______________________________________


Leave me a rose | 0 roses left.


I could really use a wish right now ! Saturday, July 24, 2010 @ 6:41 PM


aku kasih teman c cassie pegi OneB. utk prtndingan 'MM' .
dy suruh aku datang awal lha . aku yea yea sja .
sampai sana , c cassie trus sambut aku :D

keadaan di ground floor : HOT n sesak/penuh dengan nerds

>hot pasal belum psg air conditioner *mandi peluh ! haha nasib x ketara lha :P

>macam ada convention or mesyuarat agung utk "nerds united"
boys + girls = pakai spek kalah2 frame muka org , mcm x pena mndi ! etc

tpi ada lha sebilangan boys dy = cute , tall , smart , etc *entahh hati dorg mcm mn lha kn ;]

ok smbung ;P

erm . . dorng c cassie . audrey . suraidah msuk sdh LAND tuu *tmpt event tu lha , fhm2 lha kmu
org luar x d benar kn msuk . soo , oleh kerana aku penat + malas .
merayau rayau seorg diri tnp pedulikn org di sekeliling .
entah brapa kali aku turun naik eskelator . one particular time tuu , aku terserempak sama
c faizul surim + raffie roy . as you know , muka aku blur . dalam hati "ehh , mcm femiliar"
faizul lmbai kat aku . aku mc blur .
trus c raffie tegur aku "mana cassie ?"
"compotion"
"ow , bha ."
"pgg beg cassie ni , pnat aku bwa" tnpa bnyk soal trus dy buat *ble buat butler mcm c poole ni :]

sambung merayau . aku ttb mmbebel pasal c haz .

raffie : d 7-11 ada jual reload DG . brapa ko mw ?
aku : rm10 jax lha bh
raffie : bha jum !

aku . raffie . faizul .
brjalan , raffie + faizul entah crita psal apa .

faizul : mcm doreamon sda ko .
aku : cute kn sda aku . *dgn muka gedik :P
faizul : haha !
aku : *diam diam sj , dgn muka selamba

aku : *dalm hati : huh ! jauh juga ! sda lha aku ni masih mabuk mabuk ayam yg bru bgun ! maklum lha c cassie sru aku dtg pegi OneB. jam 8.30 PAGI ! gila ehh

sudah sampai lha . skip skip perkara2 yg x brapa important .

sudah kena isi hp aku trus kol c haz .

haz : e e hello ? *mc tido
aku : wei budk! mn ko ?
haz : aku mc tido ni .
aku : ap ??!! jdi ko dtg ka ?
haz : rasanya dtg , tpi abg aku mc lgi tido tuu
aku : ee . aku x mw jlan sma ehem ehem ni *sambil jeling skjp kat (raffie + faizul)
haz : hahaha .

merayau again and again and again .

ok . aku mula fed up . soo

kmi pegi lha cyber utk buang masa kmi skj hny utk 1 jam

aku : jum pegi cyber
faizul : ok ! jum !
raffie : ok , mn ko mw cyber bnyk PILAK or bersih pilak ?
aku : yg x da pilak .

kmi menuju ke cyberzone .

erm . dgn x selesa nya , aku ddk d antara mrk .
MySpace

dorg online fb , main dota , main bola .
aku online fb + blog setia kuu ~

1jam brlalu dgn slow nye

erm ~

c cassie dy kalah first round *simpati nya aku brugg ! tpi klu aku msuk entah2 x LAYAK msuk :D
aku faizul raffie pegi sambut dy . entah
c haz msg aku guna hp mama dy lha "L , ak nda dpt p 2 c kc tuh . Akp 1b tpi kmi p big apel jak . Mamam . Skank cne suda 1b . Lau maw jumpa kat cne la . haha . Haz . "

aku ni mmg suka SSEKSA org ow .
aku tarik rambut c haz . aku tarik tudung c cassie . aku tarik beg raffie . aku tarik beg faizul juga .
aku tinggal kan dorg bertiga :D

marbahaya juga ka aku ni ?

ok . smbung .

selepas berdialog selama sekian lama nya .

c raffie + faizul sda tggu dkt cafe bintang lagenda
aku + cassie order minuman sja *entah knp slps mkn satu donat big apple mcm mw pecah prut aku sda comot lagi muka aku ><
aku sama cassie larikan diri kmi ke toys r us skjp .
pastu budu c haz sruh lgi kmi jmp dy kat big apple . mood x brapa bgus tym tuu . entah hormon kali bila time period .

muka blur berjalan mcm gangster mw pegi pungut utang . haha . buruk kn :D

msg dtg ttb dgn cara mngejut nya "dha mw mnta bh ni . klu ble lha" "apa ko mw dri aku ?" "tgk wyg ? hehe " "wyg ap ?" "nda tw . mri lh tgk . hehe"

brbincang sma cassie jap.
aku : cassie ko mw tgk wyg ka ?
cassie : ee ! mw ! wyg apa ko mw tgk ?
aku : aku mw tgk despicable me n eclipse !
cassie : ow aku pun mw jg tgk eclipse blik ! c jacob cute dy sna !
aku : bha jum !
cassie : wait ! ko tny c raffie klu dy ada duit atw tidak .
aku : oi ! ko ada duit ka ?
raffie : *angguk2
aku : cass , ada .
cassie : jum ! *fullspeed yaw~

waktu beli tiket bersama c cassie .
msg "brapa org ?' "kmu dua n aku jax lha , c rapi nda pyh "
tpi kmi beli 4 tiket jax :P








and pastu !









"part censored . kmu under 18 x ble tw pasal ni EVER !"

kluar pnggung .
kmi merayau skjp .
c faizul entah mnghilng kemana .
aku n raffie antar c cassie balik .
c raffie balik .
and aku mcm biasa well , comon sda lha aku kena kasih tinggal ole kwan kwan ku .

almost forget ! ni some picture while compotion "MM" itu berlngsung .


enjoy :











i like this very much .
MySpace

Leave me a rose | 0 roses left.


purple flurp . Friday, July 23, 2010 @ 6:01 PM

purple shawl baru :D


doa untuk sahabat :D


3 times of me in purple and white

Leave me a rose | 0 roses left.


Cassandra ! @ 4:45 PM

we always be with you !


Leave me a rose | 0 roses left.


hot issue . @ 3:09 PM


pecaya atau tidak ini sahaja yg aku
jmp di peti sejuk aku :[

kc panas dalam microwave jee .

*tasty love*


Leave me a rose | 0 roses left.


mathematics . Thursday, July 22, 2010 @ 3:09 PM

i do not know why .

alhamdulillah :D

score A for mathematics in PMR .

insyallah .



Leave me a rose | 0 roses left.


beware ! Wednesday, July 21, 2010 @ 9:35 PM

rawwrr !


glitter-graphics.com

Leave me a rose | 0 roses left.


main jauh jauh . @ 3:20 PM
sekolah ni best juga tw *selain belajar lha .
kita ble jmp mcm mcm bmda aneh
samada sengaja , x sengaja , rasioanal , x rasional , aneh . pelik , ngeri .

fast foward lha . . malas aku mw menulis pnjng2 ni , mood x brapa bgus .

first 2 maths .

entah lha knp , gayoong suka betul memukul dgn kuat zaman skrg ni . mungkin hormon dy tuu kli tiap2 kli jumpa aku . huu . susah mw jdi rebutan ramai ni . duii :P

sperti biasa lha , tmpat aku ddk tu mcm midpoint
aku be quiet lha .
pndang kanan . aku lngsung x ble dri aku langsung !
suara efa , linda , syamih , liana , haz , cassie etc . . .
pndang kiri . suara ain , fadir , aysa , etc . . .
aku ni just "nerdtobe" pda masa maths lha :D
ni bukn UMPAT ok . .
jgn salah faham .

skip skip skip skip .

aku pegi tandas sma c efa . kmi mw buat pelaburan penting masing2
utk memajukn company masing .
keadaan tndas : bising , penuh dgn pelajar pelajar escape*well some some jax lha hee and penuh dgn mulut murai siap dgn volume 100% .

agrr ! pastu aku sama efa ssmpat lagi crita psl hantu2 ni . siap dgn lakonan lagi !

skip skip skip .
kmi lambat msuk kelas . ustz ada sda d dlm .
aku kena denda . brdiri + menari lgi skjp
boring kan .

pastu masa rehat tiba.
beli makanan

and then . . . .

BERTUKUS LUMUS BUAT COMPOSITION BI !

MMG X BLE DI UNGKAP KAN DGN KATA2 !!!
tpi last last teacher x minta pun buku tuu , ee !!
org 1/2 mati wat kerja tuu utk elak kn kena nagging yg amat brbisa dri miss wong .
+ ngok ngok bongok c herda smpat lgi bha dy nyanyi lagu jiwang mati !
urrgg!! tekanan gila eh !

pusing pusing . maths tiba lgi .

entah knp , stress btul c gayoong sma aku smpai x mw buat maths sma2 aku !
sob sob sob . .
buat work maths but this time with putery
kmu scrool ke ats blik baca part
"sperti biasa lha , tmpat aku ddk tu mcm midpoint
aku be quiet lha .
pndang kanan . aku lngsung x ble dri aku langsung !
suara efa , linda , syamih , liana , haz , cassie etc . . .
pndang kiri . suara ain , fadir , aysa , etc . . .
aku ni just "nerdtobe" pda masa maths lha :D"
and putery side kick kuu . .
blur habis .
aku pgi tmpat teacher utk check jwpn smada btul atw slah (and aku BTUL !)
c mirsya tgur aku .
mirsya : al ! *trik2 bju aku .
aku : *time tu aku sdg brbincang sma teacher , jap jap
mirsya : bgus2 lha bh ko . kn ko tu sudah lha period !
aku : omgoat ! he he he tQ .
_________________________

aku : pute , ada apa2 ka ? * kc tonggek pntat
*part censoerd*
putery : ada . klu ko mw cuci , pegi tndas !
aku : bh jom !

the end ka ? tr gntung




Leave me a rose | 0 roses left.


tidak kesampaiaan Tuesday, July 20, 2010 @ 5:33 PM


haa ~ faham faham lha ar kmu kmu tuu .

sebilangan sjax yg tw pasala case ni :P

*sorry klu , kmu x dpt nmpk pic d ats ni
zoom zoom lha kepala kat computer/laptop pny screen





Leave me a rose | 0 roses left.


under the weather . Monday, July 19, 2010 @ 3:46 PM

tindakan kimia yang
boleh mgharam kan aku berpuasa
solat and eerr . .

*maaf kpd pmbaca kaum adam (:P jikalau adalah)
ni ari aku open sikit arr .


just an ordinary girl


Leave me a rose | 0 roses left.


pedoman . Saturday, July 17, 2010 @ 8:09 PM
ok !

semangat aku sdh mmbara !

LETS STUDY !

begini bha . tdi mama , i pegi jalan jalan d OneBorneo
(hnya SATU shj tujuan kmi pgi : belikan bapa aku makan *nasi beriani kambing)

and JUST window-shopping saja .
ttb bila msuk satu kedai !

haha ! dompet mama aku jdi mngsa
:D *evil smile

duii~ lepas habis dri kdai tuu , brambus lh kmi . .

aku : ma . . kena PUASA lha 1 minggu bgni ni .
mama : haha . padan muka ko ! spa sruh mw beli bju etc :P*evil smile

aku tp dlm hati sja : x pa lha . yg pnting ada baju etc bru :D
ni bagi aku SEMANGAT utk belajar lagi rajin ni !

Leave me a rose | 0 roses left.


EDITed Picture . @ 1:27 PM

Leave me a rose | 0 roses left.


another single lady here . Friday, July 16, 2010 @ 4:27 PM

budak tuu atas ni !

nama : syarifah nazurah :D

status : single

birthday : 16 July 1995

hapy birthday~ wakkaka~ ee~ ad kedut sda ko ~ hee~


Leave me a rose | 0 roses left.


officially sucks Thursday, July 15, 2010 @ 8:35 PM

SINGLE LADY





OFFICIALLY SUCKS HARD !




Leave me a rose | 0 roses left.


hilang masa . hilang kata kata . @ 5:27 PM

twentyohnine


Karoke belakang kelas ni !
;] good times

just kenangan :]

Leave me a rose | 0 roses left.


i like her than miley @ 5:06 PM

Pretty Girl

Leave me a rose | 0 roses left.


drop dead hottie . Wednesday, July 14, 2010 @ 4:18 PM
satu satu nya kelas yg sudah pakai

A-CON

psstt ! kemarin lha , ttba
hari ni sungguh pak*belalang yg lagi malang !

well , kmi bukn lha ketinggalan 3 majlis ,
bukan juga kena TIPU MUSLIHAT c anjing ,
and of course lha . x kena marah oleh sang isteri *nagging like there no more tomorrow

Inna Lillahi Wainna Ilaihi Rajiuun~

KIPAS telah membunuh dirinya . Pasal x digunakan lagi . Pelajar ** pilih kasih .

A-CON telah di perkosa beberapa kali , dari awal pagi
jam 6 hingga ke lewat petang jam 6 .

ucapan simpati

Leave me a rose | 0 roses left.


tarik balik . Tuesday, July 13, 2010 @ 5:09 PM

pengakuan :

dalam post aku "INSAF" itu .
point pertama lha .

"berpuasa sehingga abis PMR insyallah :] . ole kerna aku ni sda
GUMUK
, jadi mw kurang kn lemak yg berlebihn :D
. other than that aku ble
tahan nafsu aku n biasa kn dri sudah
untuk bulan berkat Ramadan akn tiba nnt ."

hee . *copypaste .

PUTERI AMEERA BORHAN MENCABAR AKU UNTUK PUASA
SEHINGGA TAMAT PMR .

yea . dgn rasa MALU nya .
aku GAGAL utk sahut cabaran itu
kerna ~

hari ni pun sepatutnya aku puasa tpi x jg posa2 !
entah lha . siap bwa bekal (kropok) + susu Anlene


maafkan daku ~
uuuu~
uu~

. rock + jiwang taik kambing + belacan .

YE♥H~



Leave me a rose | 0 roses left.


INSAF Sunday, July 11, 2010 @ 8:43 PM
sebagai seorang PEMALAS , aku buat points penting sjax ok ?

  • berpuasa sehingga abis PMR insyallah :] . ole kerna aku ni sda GUMUK , jadi mw kurang kn lemak yg berlebihn :D . other than that aku ble tahan nafsu aku n biasa kn dri sudah untuk bulan berkat Ramadan akn tiba nnt .
  • berusaha tanpa mgenal penat , letih n lesu . ingat ! bersusah2 dahula , brsenang2 kemudian .
  • ingin mndekat kn dri dgn Tuhan . kejayaan : 80% usaha sndri n 20% doa n tawakal .
  • akan mmbuat latih tubi yg bnyk ! tw lha mw dekat PMR Sdah ni jo !
  • akn mnbuat jadual belajar / harian .
  • 3S : SASARAN . STRATEGI . SIKAP . ingin kn 9'As dlm PMR . Belajar brsungguh2 . sentiasa positif !
  • sentiasa gembira .
  • belajar drpd kesilapn .
  • bukan halangan tetapi cabaran hidup !
  • minta berkat semua org (ibubpa . guru2 . kwn2 . etc)
  • mnbuat study group .
  • memikir ttg cita2 . mw ambil bidang apa yea ? :O
ok . setakat ini shj yg ble aku pikirkn .
insyallah aku sambung yea !

Leave me a rose | 0 roses left.


di petik drpd My Memory . @ 2:58 PM
we all have our time machines .
Some take us back , they're called memories .
Some take us forward , they're called dreams .

by Jeremy Ivons
it is surprising how much of memory is built
around things unnoticed at the time .

by Barbara Kingsolven




di petik drpd My Memory .


Leave me a rose | 0 roses left.


nice . love it :D Saturday, July 10, 2010 @ 6:35 PM








MAN ! I MISS MY LONG HAIR SO BADLY !

Leave me a rose | 0 roses left.