EPISODES OF MY THOUGHTS


Nur Aleeza Amjah . 18 years old scientist
Currently a university student so maaf zahir batin awal awal aku cakap pasal blog aku sepi sangat
Interested ? Click on blue bird down here to follow me :)



Masayuizzati. Iffahizzah. Linana.

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 June 2013

Layout is coded by Cia, Blog / Blogskins.
Inspirations from Bloodcast. Banner by The Fading Night
You need to make me Smile . Monday, January 31, 2011 @ 7:09 PM
Salam weirdoes :)

Tadi pagi aku telah menyertai Raptai DBKK *ni short form jak dik , malas aku mau tulis panjang sangat* . Ahli ahli kawad *termasuk yours truly* kena suruh bersedia di sekolah seawal 5.30 am , hebat bukan :) Tapi aku datang juga lambat , keluar rumah jam 6 juga . YEAH ! Dapat escape Perhimpunan daripada berdiri bendul sana . Okey , sambung . Tiba lah di tempat raptai Padang Merdeka , you know what that means ?
  1. Kulit bertambah hitam
  2. CM-ing
Well , I guessed thats it =.= Maaf , aku curang kejap . Looking at some hot and tall , short and hot guys *wink wink* and more . Honestly there is nothing I could post about is exciting , Sorry my loves . Tengah Hari kami sampai di sekolah , lepak kejap d Stadium as always :) . But part paling best lh kan is time lepas kami makan , kami bermain dengan Camera DSLR Iffah :)) You Rock Hard ! Memang gila lha lepas energized lebih lebih aku lepas minum Mountain Dew .
Petang nya kan , Komander kami seksa lagi kami buat latihan non stop . Memang seksa tangan , kaki , ketiak aku di buatnya . Budak budak *** ***** tu lagi , bikin panas walaupun ada yg cute =.= . Bha , aku buat entry aku ni belum lagi siap kerja rumah . So , out dulu my loves :)


Leave me a rose | 0 roses left.


Out of The Mood Sunday, January 30, 2011 @ 8:13 PM
Salam potatoes :)

Aku ingin buat pengakuan kejap , bole tidak ? Lantak kamu . Blog aku bh , buat pa mau minta kebenaran kamu *sila berikan aku penampar kejap* Hari ini , Tadi lha kan . Aku + parents aku jalan jalan di KK . Best Siot :) Cuci Mata di Secret Recipe lagi *aku CM kat 3 jejak pelanggan ok not the waiter* Plus ttb out of the blue . Bapa aku belikan aku dompet roxy :D , pandai memilih pula bapa aku . Tapi kan sepanjang hari kami jalan kan , aku tidak senyum ow . Imagen muka aku blurr , muka budu pastu tidak pandai senyum lagi tuu senang cerita muka yg "ko sentuh aku , aku masukkan ko dalam kubur sebelah Bruce Lee . Ko menyesal hidup di Bumi ni"

Cheerful look I believe :)
Yeah , Im not a natural beauty like you my love
*wink wink*

Leave me a rose | 0 roses left.


JB . Saturday, January 29, 2011 @ 10:07 PM
Salam lovers :)

Aku baru saja balik dari OB dgn si Sue + kakak n mom dia . Kali ini bajet kami sama RM200 , dia pegi cari seluar slack untuk kawad DBKK kami hari Rabu ni nnt . Kami beli seluar tu di YEN Fashion , lepas tuu kami singgah pegi Speedy pula . Tujuan utama si Sue mau beli CD apabendaakulupamaaf :) Tapi kan last last kami beli baju JB yg sama :D Wanna See ?


my arms are freaking huge ! stop staring at them ;(
For some other reason , I like this Tee *not because of Justin Bieber*
I dont know , the weird feeling like just came to me .

That all for now :) fyi I had a great time . Thank Sue .

Leave me a rose | 0 roses left.


Not an Ending Part 1 @ 9:48 AM
Salam whoops :)

Adakah anda tahu bahawa nya , aku ni sedang update blog di dalam kesempitan waktu ? ehh , betul ka BM aku ni . Lantakk nakk . Something aku mau bagitau kamu dulu :)

  1. H/w dah setinggi Mt. Everest sahaja dlm cuti CNY ni .
  2. Semalam aku ttba rindu ex boyfriend aku =.= rindu yg amat sangat *first love :D*
  3. Semalam aku telah buang masa selama 1 jam duduk dpn TV tgk RTM hanya utk tengok c Umar bh . Tpi kureng nya kan , dia tiada T.T
  4. Sudah 3 hari aku lamabat balik sekolah gara gara ambik acara dalam . . . . . keep guessing lah , pemalas .
  5. Sejak akhir akhir ni , aku tidak bersungguh sungguh buat kerja entah lha aku ni mau cakap no mood susah juga kan . Adakah perlu mood utk berjaya ?
  6. Aku betul betul gila sekarang tengok Futurama walaupun episod yg sama aku ulang ulang tengok .
  7. Sudah hampir sebulan aku download wayang The Mummy tu but sampai sekarang belum lagi habis habis download .
  8. Handphone aku kurang disentuh sudah . Why ? Malas aku sekarang mau SMS org , klu keadaan kritikal sangat aku call =.= setiap minggu kredit x habis tpi cepar exp lh .
  9. Aku gila dgn barang roxy ttb sejak aku beli beg pensel yg beasr tu . Arr , sekarang aaku mau beli pulah beg utk laptop kesayangan aku ni lagi *wink wink*
  10. Beli 5 pen hitam 5 pen biru 5 biji pemadam 2 liquid highlight botol besar =.= persediaan awal .
  11. Nanti lepas habis form 5 mana tau merantau kan aku mau beli DSLR Cannon pny :)
Setakat ini sajalah yg aku bole update =.= Sorry kpd followers ku yg suda lama aku tidak update blog busuk tu ni :)


I THINK ITS NOT TO LATE TO SAY
HAPPY NEW YEAR AND HAVE A PROPEREST
CHINESE NEW YEAR

*wink wink*

Leave me a rose | 0 roses left.


You know it wont stop . Friday, January 21, 2011 @ 4:34 PM
Salam cutie pies :)

Dah 3 minggu bersekolah sebagai murid Form 4 2011 , dan sekarang suda menunjukkan symptoms kemalasan =.= Lumrah murib bh kan . Mana mungkin ada manusia biasa yg tidak suka bermalas malasan sekejap kan . Aku masih baru dalam alam baru ini , masih mentah dan langsung rasa blur tentang format SPM . Aku mimpi mau pegi KL ja lepas habis Form 5 nnt *Harap harap dapt PLKN di Selangor lha* Yaw , Im still a immature Duhh . Arrgh , banyak stress di kepala aku suda . Dan jerawat mula bertempiaran di muka ni , sihat ka begini ni ? Makin gemuk pula , sorry lah to who may concern . Aku tidak buka hp aku , malas sangat bh . Petang bermimpi mau tidur nyenyak tapi terpaksa buat kerja rumah . Next week , minggu ujian di sekolah aku suda bermula . Arr , sensara lah aku =.= . Lagi satu , aku malas mau pegi tution bh walaupun Selasa dan Jumaat ja , yg paling aku tension pasal Tution Addmaths hari Jumaat . Do you know what I wish to do that night ? SLEEP . Kasih cukup tidur dulu , belakang aku sakit , kaki aku pun sakit yg paling critical lagi adalah tangan aku dan otak aku . Ya Allah , tabahkan hati hamba Mu ni utk melalui apa ujian yg Engkau telah/akan ditimpa kepada ku .
Itu sajaa lah yg aku bole tulis sekarang , nnt di tution ada test addmaths lagi so lebih baik aku prepare sekarang kan . Out dlu my loves :)


Leave me a rose | 0 roses left.


Varry Busay Wednesday, January 19, 2011 @ 7:39 PM

Updating Huhh . Im Busy Dohh my lovely pies :)


Leave me a rose | 0 roses left.


2 coffee for Me and My Friend here, Vampire . Sunday, January 16, 2011 @ 9:02 PM

Salam folks young and old :)

Aku ni sekarang duduk bosan membuat nota chemistry so aku update ja lah . Lagipun setahu aku , aku belum ada update apa apa sejak seminggu ni =.= . Tabiat aku memang gini , buat homework last minute . Yes , I know bukan pelajar idaman Melaya bh aku . Tadi pagi mama aku ckp dia mau belanja aku makan ice cream d CityMall so dengan ttb rajinnya , aku buat homework addmaths aku dan maths aku . Aku takut kena marah dgn cikgu bukan melayu ni , lagi takut klu kena marah cikgu melayu =.= No , Im not racist lh nakk . Aku buat ini dgn sengaja supaya kamu baca entry aku ini yg sepanjang Sg. Rajang . aku tulis panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang pajang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang. THE END .

Leave me a rose | 0 roses left.


Self QUOTE Saturday, January 15, 2011 @ 8:25 PM

Salam party peoples :)

Lama suda aku tidak mengarang , well mengarang karangan ada lh . Banyak suda homework kena buat ni , sekarang mau habis bulan January pun masih tidak fhm konsep SPM . Fikir fikir lagi mau pindah , skrg kelas aku suda 20 org babes ja nnt klu aku n 2 kwn aku pindah nnt tinggal 17 org ja =.= mmg kami kasi pecah rekod lh . Beg sekolah aku pun suda hancur setelah hampir 8 bulan berhikmat dgn aku . Ehh , so annoying . I SAY IM AWESOME IF I WORK AWESOMELY . Yes , my favourite word is AWESOME :) You guys see up there picture ? Its my 1 week old file from Popular CP , its a piece of crap =.= .

Leave me a rose | 0 roses left.


You are not something that I always says Thursday, January 13, 2011 @ 3:44 PM
Salam girlfriends :)
Entry ini special pasal ia tentang Sue tapi masalah nya aku malas tulis panjang panjang =.=


Leave me a rose | 0 roses left.


295 Wednesday, January 12, 2011 @ 4:48 PM

Leave me a rose | 0 roses left.


Be better than before Tuesday, January 11, 2011 @ 3:13 PM
Salam boys and girls :)

Now I feel pressured for some reason =.=

  1. i delete my facebook , which is SUPERB .
  2. my best friend is not by my side anymore =.=
  3. im critically emotion past few days
  4. im a bad girlfriend
  5. homework start to piling up my shoulders
  6. beginning to get more stressful zits
  7. wasting more money on books
  8. wasting to much time on watching futurama .

Leave me a rose | 0 roses left.


Wont give a second look Monday, January 10, 2011 @ 5:10 PM



Go BYE BYE TO FACEBOOK :)
And Go HYE HYE TO REAL FRIENDS :)




Leave me a rose | 0 roses left.


Herstory puts History down under Saturday, January 8, 2011 @ 9:39 PM
Salam superheroes :)

Suda lama aku tidak update blog ni kan . Kamu rindu aku ? Memang lha tidak =.= sepa lah aku d mata kasar kamu kan . Okey , sebenarnya alasan aku tidak online fb dan update blog ni adalah kerana bapa ku , ambik laptop aku *sebenarnya ini laptop milik bapa aku tapi aku curi* pasal mau ber-IM dgn kakak aku di Mesir melalui skype . Yealah , bapa mana yg tidak rindu anak dorg kan . Topik lain , mama actually belikan aku an awesome bike :D ttp kan tdi aku sedang ridin' my bike di tengah jalan raya ttb pedal bike tuu tercabut =.= punya main geram aku . so terpaksa la aku jalan kaki ke rumah balik mcm 21meter dari tempat aku mula berjalan kaki . Topik lain , tadi aku dan mama jalan jalan pegi OB kan , aku jumpa this awesome Pumps in Nine West . It was so cool and sky high :D , at the same time mama offers me to accompany her to dinner in Sutera Harbor . OF Couse lah aku mau pegi *walaupun ruang di penuhi dgn doktor doktor* Mama ! Aku mau tuu PUMPS ! Topik lain , suda 5 hari aku telah mengalami hidup sebagai Form 4 . Memang pelik lah setakt ni pasal kan , ada bebrapa lagi subjek yg kami belum kena introduce mcm Che , Phy dan Arab . Aku ada ambik tution Addmaths bh , di sekolah kami kena ajar chapter 4 dulu then d tution pula , kena ajar chapter 1 but setakat ini Alhamdullilah aku bole bawa dan insyallah aku dapat A+ SPM 2012 nnt :) Memang jauh khayalan aku ni kan . Okey cukup panjang lha kan entry ini buat masa sekarang .

Muka yg cukup famous apabila cikgu mengemukakan soalan Addmaths yg kita belum faham dan cikgu tuu suruh kita jawab =.=

Leave me a rose | 0 roses left.


Im Right in the Wrong Way Tuesday, January 4, 2011 @ 4:18 PM
Salam underdogs :)

Hari ini suda the second day of school in 2011 . Suda menjadi lepasan PMR aku ni , sekarang Form 4 mesti mau berfikiran matang sikit . Haah , aku ckp matang SIKIT ja =.= malas mau grow up bh want to be young forever :) Yealah , mula perasan suda aku ni . Aliran aku ambik , without hesitation aku pilih Sains Tulen . Adakah aku yakin ? Yes . Adakah aku akan lulus ? Entah =.= well , aku akan belajar dgn bersungguh sungguh dan cuba dapat markah yg bagus . Aku harap harap aku lulus kemasukan MRSM tuu , I want nothing else than that ! *except waiting for my bike* . Susah lah hidup ni , tpi kita kena reda ja lh kan . Sekarang aku tengah layan lagu Panic! , mcm depress dah aku ni . Well , you all doing better than me :)



Leave me a rose | 0 roses left.


Trainer of the Beginning Sunday, January 2, 2011 @ 10:00 PM
Salam wook wook :)

Aku suka panggil kamu wook wook , okey okey . Esok secara rasmi nya hampir semua sekolah akan bermula . Which means ada some problems aku perlu selesai kan .

  • Akan cuba tidur awal =.= pasal nanti tanpa rela bangun T.T . Kaedah ini juga bole insyallah kurang sleeping bags di bawah mata kuu . Dah jadi macam mata panda sudah =.=
  • Sedia barang barang sekolah macam buku latihan beg etc. Masih kosong beg aku sekarang ni.
  • Kurang kan pembawaan HP ke sekolah . Waa , U ingat I ni budak baik sangat ka ? Nampak ja kan mcm nerd .
  • Kurang kan memakan semasa guru mengajar di depan kelas . Dahh Form 4 nak , guru guru dia ni dah step up to the game , means tambah brutal la =.=
  • Kurang kan sikap "Ahh , nanti balik rumah ja la aku buat homework ni . Jom cerita :)" Haaa , ini kena buang jauh jauh ni . Kita buang ke Pluto sana :D . Kalau ada homework kena bagi , aku akan bersungguh sungguh buat kerja tersebut .
  • SENTIASA SENYUM WALAUPUN KENA MARAH OLE CIKGU CIKGU BRUTAL AKU . TIDAK BOLE MELAWAN BALIK NNT ILMU TIDAK BERKAT .
Okey , thats all my wook wook :) have a blast at your school tomorrow . Be happy yaw . But if you to cool for school , I say you ain't cool cause school is cool :) *in some ways*


Leave me a rose | 0 roses left.


Terms and Condition Saturday, January 1, 2011 @ 6:22 PM
Entry ini khas utk ko , okey :)

  • Maaf lah , tidak bole letak relationship status d fb . Nanti abg aku nampak , mati aku =.= lagipun aku tidak suka kasi heboh heboh pasal status aku .
  • Jgn guna syg syg atau nama panggilan yg agak menjijik kan . Faham ? Lagi pun aku ada something mau panggil ko , Haha :D
  • Jgn malu tahap gaban sama aku . Aku cepat fed up dgn org gitu , and selalu senyum yeah :))
  • Pandai pandai lh ko ambik hati aku yeah . Aku ni susah sangat , orang kata hati keras =.=
  • Jgn buat ala ala couple zaman skrg , tembak karang baru tau . Jgn gatal sangat =.=
  • Jgn cepat jealous . Roboh nnt relationship kita . Apa lagi panas baran =.=
  • Jgn risau aku ni bukan type yg melarang ko ckp sma perempuan . So kau pun jgn hairan klu aku ckp sama lelaki . So its fair :)
  • Ko bole buat apa apa ja , mengurat ka apa ka sama perempuan lain ttp yg penting jgn sampai buat benda tak senonoh pula . So enjoy lh sama kawan ko .
Okey setakat ni , ini ja yg bole aku fikir kan =.= nnt klu aku mau tambah , aku bgtau ko lah arr ?

You'll be my elmo , I'll be your Monster ♥


Leave me a rose | 0 roses left.